Iconische backyard rollercoaster met looping voorgoed gesloten

Er is een einde gekomen aan het bestaan van de bekendste backyard rollercoaster ter wereld. The Blue Flash gebouwd in de Amerikaanse staat Indiana is na bijna 20 jaar dienst voorgoed gesloten. The Blue Flash werd bekend omdat de zelfgemaakte achtbaan een looping bevatte.

 

Het was de Amerikaan John Ivers die in 2001 een achtbaan bouwde in zijn tuin voor zijn kleinkinderen. De liftheuvel van de rollercoaster werd gebouwd op het tuinhuis, de drop volgde meteen aan de andere kant van het tuinhuis. Na een 180 graden bocht gingen de inzittenden door de legendarische looping om vervolgens met een helix terug op het beginpunt uit te komen. Ivers doopte zijn creatie tot The Blue Flash.

Omdat The Blue Flash te heftig was voor de kleinkinderen bouwde John Ivers nog een tweede achtbaan in zijn tuin. Een rustige familie achtbaan met twee karretjes per treintje die omgedoopt werd tot The Blue Too. Het parcours van deze achtbaan was in de vorm van een ovaal.

Pretparkfans van over heel de wereld bezochten in de afgelopen jaren John Ivers om zijn unieke creaties uit te proberen. Ook wij gingen in 2018 langs en brachten met Themeparkfreaks een bezoekje. Het was een ongelooflijke ervaring en een zeer bijzonder moment, iets wat we nooit meer zullen vergeten.

Maar tijdens ons bezoek vertelde Ivers dat de rollercoasters stilaan op het einde van hun leven waren gekomen, ze zouden slechts nog maar een paar jaar dienst kunnen doen. Ondertussen is het moment zover, met veel pijn in het hart moeten we jullie meedelen dat deze zelfgemaakte iconische achtbanen nu voorgoed gesloten zijn. The Blue Flash en The Blue Too zijn er niet meer.

Foto’s van onze bezoek kan je hier terug vinden.

 

 

Bron: Coolest Thing 

Foto’s: Themeparkfreaks 

Video: Coolest Thing