Fotoalbum: Grinyland – oktober 2019

Tijdens een van de laatste zonnige dagen van 2019 trokken Themeparkfreaks Jonathan en Benjamin naar het Franse pretpark Grinyland. Het park situeert zich tussen Reims, Châlons-en-Champagne en Epernay. Hier betreden bezoekers de wereld van Griny en zijn groepje elfen waar ze bovendien meer dan twintig activiteiten kunnen ontdekken.

 

Grinyland kwam dit jaar op onze ‘rollercoasterradar’, omdat het park sinds dit jaar een achtbaan aanbiedt in haar attractieaanbod. Het gaat over een Big Apple van de constructeur Güven Lunapark die voorheen haar rondjes draaide in het Britse Bosworth Water Trust Leisure Park. Deze rollercoaster zou enkel tijdens het seizoen van 2019 geleased worden aan Grinyland. Het is voorlopig nog onduidelijk wat er volgend seizoen zal gebeuren met de attractie.

Kinderen zijn overduidelijk de doelgroep van het park. Naast de kinderachtbaan kunnen ze er nog verschillende andere attracties ontdekken. Een bloemlezing: go-karts, gekke fietsen, een pony-ritje, verscheidene carrousels, springkastelen, trampolines en diverse speeltuinen. Ouders kunnen er vooral genieten van de bijzonder gezellige en groene omgeving vanop een terrasje of tijdens een wandeling op het eiland. Voor de waaghalzen onder ons is er dan nog de Jump. Hier moet je vanuit een boomhut springen en op je bips landen in een gigantisch luchtkussen.

Ook in Grinyland zijn er parkshows terug te vinden in verschillende thema’s (cowboys, ridders en natuurlijk elfen). Daarnaast ontdekten we ook nog een groot restaurant met –zeer vriendelijke- tafelbediening. Het restaurant deelt haar gebouw met een grote danszaal. Hier komen tijdens de zomer iedere zondag dansliefhebbers het beste van zichzelf geven, en dat op vershillende muziekstijlen: tango, paso doble, madison, wals, cha cha cha, maar ook rock, disco, reggae en andere dansen van het moment!