Fotoalbum: Furuvik – augustus 2019

Furuvik is een pret-, water-, natuur- en dierenpark in Gävle, vlak aan de Botnische Golf, de zee tussen Zweden en Finland. Sinds 2010 is het park in handen van Parks and Resorts Scandinavia die het overkochten van de exploitanten groep Axels’ Nöjesfält (Axels Tivoli). Tijdens ons bezoek had het park 3 achtbanen waaronder de Family Boomerang Coaster “Fireball” die in 2017 gebouwd werd door Vekoma en de klassieke Schwarzkopf rollercoaster “Rocket” die vroeger nog in Alton Towers gestaan heeft als “Black Hole”. Het waterparkje bevindt zich aan het de ingang van het park en bevat 2 grote glijbanen. Het pretpark gedeelde ligt in het midden van het park en bevat naast de achtbanen ook nog verschillende andere attracties. Het dierenpark ligt aan de linker kant van het park en achteraan is er een heel bosrijk gebied met een grote bunker die bezocht kan worden. Alles mond uit aan het water en je kan van in het park rechtstreeks in de zee zwemmen.