First drop Hyper coaster Hersheypark compleet

De bouwwerken aan de Hyper coaster van Hersheypark lijken voorspoedig te verlopen. Onlangs werd het laatste trackdeel van de first drop gemonteerd. Het park opent volgend jaar een volledig nieuw ingangsgebied met de naam Chocolate Town. De grote blikvanger in dit gebied wordt de Hypercoaster Candymonium.

 

Bij het Amerikaanse pretpark Hersheypark schieten de bouwwerken aan de Hyper coaster Candymonium goed op. Onlangs werd de first drop afgewerkt. Het park zal volgend jaar een nieuwe inkom en aansluitend entreegebied krijgen onder de noemer Hershey’s Chocolate Town. In dit gebied zal Candymonium de grote blikvanger worden, maar er is meer. Op het plein voor de ingangspoortjes komt een nieuwe winkel voor merchandising, Flagship Store genaamd. Daarnaast worden er ook een banketbakkerij en ijssalon geopend. Tot slot mogen ook nieuwe kassa’s niet ontbreken.

 

Candymonium

Candymonium wordt met een hoogte van 64 meter, een snelheid van 122.3 km/h en een lengte van 1 413.1 meter de hoogste, snelste en langste achtbaan in het park. Tijdens de rit razen de treinen over onder andere zeven airtimeheuvels, een 123° hammerhead-bocht na de eerste camelback en een grote bocht rond de iconische Kisses-fontein van het park. De achtbaan wordt gebouwd door B&M.

Voor het thema van de nieuwe achtbaan is het park terug naar zijn roots gegaan. Zo zullen de drie treinen op de baan gethematiseerd zijn naar een ander snoepje uit de line-up van Hershey: de Hershey’s Kisses, Reese’s Peanut Butter Cups en Twizzlers.

 

 

Bron en foto: Hersheypark