Eerste testritten vinden plaats op nieuwe achtbaan Six Flags Magic Mountain

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar onlangs konden eindelijk de eerste testritten van start gaan op de nieuwe achtbaan West Coast Racers in Six Flags Magic Mountain. Het park kondigde deze achtbaan aan als grote nieuwigheid van dit seizoen, maar zal zich nog moeten reppen om ze voor Nieuwjaar te openen.

 

Het lijkt er op dat de opening van de nieuwe achtbaan van Six Flags Magic Mountain nu eindelijk in zicht komt. De eerste testritten vonden onlangs ‘s avonds plaats, waardoor het moeilijker was ze te filmen, maar een plaatselijke fansite kon enkele beelden maken.

 

 

West Coast Racers

Met West Coast Racers zal Six Flags Magic Mountain haar 21ste achtbaan openen. West Coast Racers wordt gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Premier Rides en heeft een zogenaamde Möbius lay-out. Door deze speciale lay-out wordt een race effect gecreëerd, er lopen namelijk twee tracks naast, die in een lus met elkaar verbonden zijn. Door deze Möbius vorm vertrek je aan een zijde van de baan en ga je opnieuw doorheen het station om het tweede deel van de track af te leggen. Je wordt op deze manier tot viermaal gelanceerd.

Tijdens de rit zal je behalve vier lanceringen ook vier inversies ervaren, waarvan drie Zero-G Rolls en een Zero-G Stall. De banen zullen elkaar 15 maal kruisen, wat neerkomt op 30 maal per rit, één van de kruisingen bevat een zogenaamd high five element. De topsnelheid van de baan zal op 88 km/h komen te liggen. De treinen op de baan zullen plaats bieden aan 24 personen, 12 rijen van 2 personen.

 

 

Meer updates vindt u hier.

 

Bron: Six Flags Magic Mountain