Eerste simulatie video multilaunch coaster Pantheon uit Busch Gardens Williamsburg gelekt

In het Amerikaanse park Busch Gardens Williamsburg wordt volop gebouwd aan een indrukwekkende nieuwe achtbaan, die volgend jaar zal geopend worden. Pantheon zal een achtbaan worden met meerdere lanceringen en een spike. Voorlopig hadden we nog geen echt zicht op de rit, maar onlangs lekte er een eerste simulatievideo.

 

Het Amerikaanse pretpark Busch Gardens Williamsburg zal volgend seizoen uitpakken met een spectaculaire nieuwe achtbaan genaamd Pantheon. Pantheon wordt een multi‑launch coaster, gebouwd door Intamin Amusement Rides. De achtbaan zal meerdere lanceringen bevatten en een metershoge spike. Bij deze achtbaan draait alles om enkele mythologische goden die uitgebeeld worden in enkele van de speciale elementen in de baan. Een echt POV verscheen nog niet, tot er eentje per ongeluk uitlekte.

 

 

Pantheon

Deze achtbaan wordt gebouwd door Intamin Amusement Rides. Pantheon zal in totaal vier lanceringen bevatten, waarbij je telkens sneller gaat. De eerste maal word je gelanceerd aan 57,9 km/h (voorwaarts), vervolgens aan 80,4 km/h (voorwaarts), nogmaals aan 98,2 km/h (achterwaarts) en uiteindelijk aan 107,8 km/h (voorwaarts). De topsnelheid zal mogelijks elders in de baan bereikt worden.

Pantheon krijgt een lengte van 1.014,4 meter, maar aangezien je voorwaarts en achterwaarts gaat op de spike, zal je een totale afstand afleggen van 1.280 meter. Een ritje op de nieuwe achtbaan zal 2,5 minuten duren. Op de baan zullen twee treintjes rijden die telkens plaatsbieden aan 20 personen.

 

 

Meer updates vindt u hier.

 

Bron: Busch Gardens Williamsburg