Eerste baandelen aangekomen van nieuwe achtbaan in La Récré des 3 Curés

Het Franse pretpark La Récré des 3 Curés gaat in 2020 een grote nieuwe achtbaan openen. Het gaat om een Euro-Fighter van de Duitse fabrikant Gerstlauer die meerdere keren overkop zal gaan. De nieuwe attractie is gemaakt om de 30ste verjaardag van het park te vieren en bedraagt een investering van 5 miljoen euro.

 

In Bretagne zijn de eerste trackdelen voor de nieuwe achtbaan van La Récré des 3 Curés aangekomen. Het gaat om een Euro-Fighter achtbaan van de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides die een custom lay-out zal hebben, dit wil zeggen dat de achtbaan speciaal op maat van het pretpark ontworpen wordt. De attractie heeft de naam Vertika gekregen.

De rollercoaster zal de rit starten met een verticale lifthill van 27 meter hoog. Hierna volgt de first drop van maar liefst 91°, nog net iets steiler dan verticaal. Tijdens de rit van 440 meter lang zal de achtbaan een topsnelheid halen van 80 km/u. In totaal zijn er 2 inversies te vinden op de achtbaan, een looping en een kurkentrekker.

 

De Euro-Fighter achtbaan kennen we onder andere van de Typhoon in Bobbejaanland, Falcon in Duinrell, Fluch von Novgorod in Hansa-Park en Huracan in Belantis. La Récré des 3 Curés is dan weer vooral bekend bij de pretparkfans van Bobbejaanland. In de loop der jaren heeft het Franse pretpark namelijk heel wat oude attracties van het Belgische pretpark gekocht zoals de Fly Away, Bobby Drop en Mambo.

 

 

Bron & Foto’s: Parc d’attractions La Récré des 3 Curés