Sfeerverslag: Scary Plopsa – 02/11/2019

Op zaterdag 2 november 2019 was TPF van de partij in Plopsaland De Panne tijdens de Halloween nocturne voor een avond vol horror en spanning. Hieronder vind je een kleine samenvatting van hoe onze dag verlopen is en het antwoord op de vraag of Plopsa er in geslaagd is om ons een huiveringwekkende avond te doen beleven .

 

Eenmaal aangekomen op de parking merkten we direct dat het druk ging worden. Parking 2 stond namelijk al zo goed als volledig vol bij onze aankomst. Eerst nog even wachten tot de groep voltallig is en dan snel naar binnen, want we hadden er zin in.

Onze eerste attractie van de dag was Heidi The Ride, we merkten ook hier direct dat we niet alleen waren. We hebben hier net iets langer dan een half uur aangeschoven maar de wachttijd was het meer dan waard. Heidi The Ride is en blijft een “must do” als je dit park bezoekt.

We liepen verder en lieten het kind in ons los, we besloten een ritje te maken op de kikkers. Het is wel een gek zicht om deze attractie bijna volledig volzet te zien door volwassenen. Gelukkig doet zot zijn geen zeer.

We bezochten vandaag ook het Plopsa… Euh Proximus theater, waar een Halloweenshow plaatsvond met Piet Piraat. 

We realiseerden ons dat we na Heidi The Ride vergeten waren om een ritje te maken op Dino Splash en maken rechtsomkeer naar deze attractie. Het blijft verbazen hoe mooi de theming is bij Dino Splash, we kijken er echt naar uit wanneer ze in de loop van volgend seizoen 100% af zal zijn.

Ondertussen was het tijd voor een hapje. Samen met 2 andere personen van onze groep(Levi en Nathalie) gingen we in het Princessia restaurant iets eten. We hebben er uitgebreid gegeten. Levi’s 3 gangen menu bestond uit witloofsoep met garnalen , vegetarische Aziatische wok en Crème brulée. Nathalie liet haar oog dan weer vallen op de tomatensoep, de Chateaubriand (bien cuit) en een heerlijke chocomouse.

De kwaliteit en de smaak van het eten waren redelijk goed voor een keuken uit pretparkland. Toch zijn er ook wel een paar kleine negatieve puntjes, want dit restaurant kent een stevig prijskaartje. Zo hebben we de saus die bij de chateaubriand hoorde nooit gekregen en was de crème brulée op sommige plaatsen zo hard gekarameliseerd dat de korst oneetbaar hard was geworden. Het grootste negatieve punt was de trage bediening. We zijn niet langer blijven zitten dan nodig was, we hebben enkel besteld, gegeten en zijn vertrokken. Toch heeft ons bezoek aan het restaurant ruim 1u50 geduurd.

Nu de groep terug volledig was gingen we snel nog een ritje maken op de K3 Roller Skater en op Victors Race, Twee kleinere junior coasters die ondanks ze eerder op de kleintjes gericht zijn toch altijd een plezierige lach op ons gezicht kunnen toveren.

Ondertussen trok ook de Plopsa Parade voorbij.

Het weer begon rond deze tijd wat tegen te vallen en er stond nogal een stevige wind die ervoor zorgde dat er redelijk wat attracties sloten. We besloten dus om wat kleinere attracties te doen en amuseerden ons op de Carrousel en de Balloon Race.

We hadden inmiddels niet zo veel tijd meer over voordat de Halloween festiviteiten begonnen en maakten nog snel een boottochtje door het bos van Plop. Hierna begaven we ons richting Mayaland en maakten een ritje op de Bloemmolen.

Halloween Scare nights

De Halloween evenementen deden hun intrede, op het dorpsplein startte er meteen een vuurshow. Helaas was deze een teleurstelling want de jongleurs hadden de fakkels maar liefst 4 keer op de grond laten vallen en ook met de rest van show wist men niet echt de aandacht te trekken van het publiek.

We trokken voort naar de scare zone Black Swamp, ook dit was een beetje een tegenvaller, de scare zone is een doorsteek naar een ander deel van het park en is ongeveer 25 meter lang je mag hier alleen maar in kleine groepjes oversteken en om de beurt mag een groepje uit 1 van de 2 richtingen vertrekken, dit had als gevolg dat wij ruim een kwartier hebben gewacht om ons een 25 meter te verplaatsen. De make-up van de acteurs was wel mooi en goed gedaan.

Tijd voor ons eerste spookhuis van de avond genaamd Freak Circus, hier ontdekken we direct het nadeel van het slechte weer en de gesloten attracties. De wachtrij voor dit spookhuis was enorm lang, wij hebben bijna 2 uur aangeschoven om de attractie binnen te geraken. Eenmaal we binnen waren kwamen we tot het besluit dat dit wel een zeer leuk spookhuis was met mooie afwerking en leuke scares. Je betreedt eigenlijk het circus van een moordlustige clown. Binnen in het circus kom je ook een aantal van zijn slachtoffers tegen.

Het tweede spookhuis “Camping ’t Zonnetje” was gelukkig een pak minder lang aanschuiven dan het eerste. Dit spookhuis bestaat uit 2 delen: een buitendeel en een binnendeel. Dit spookhuis gaat over een Camping die overspoelt werd door zombies, ook hier is de make-up van de acteurs weer zeer goed gedaan. Wanneer je het binnendeel van deze attractie bereikt, kom je in soort supermarkt terecht en hier moet ik dit spookhuis proficiat wensen want hier in die supermarkt heeft een van de actrices mij 1 metertje in de lucht laten springen van het verschieten en dat gebeurd praktisch nooit.

Het park ging bijna de deuren sluiten maar we hadden gelukkig nog net genoeg tijd om een bezoekje te brengen aan de laatste scare zone namelijk “Lumberjack”. Het is niet zozeer een scare zone maar eerder een hybride tussen een scare zone en een spookhuis. De acteurs hier waren zeer enthousiast en leken er plezier in te hebben om ons de stuipen op het lijf te jagen. In deze zone bevond je u in een dikke mist tussen moordlustige houthakkers en ja hoor er is een houthakker met kettingzaag aanwezig.

En daarmee eindigden we onze dag in Plopsaland De Panne, het park ging sluiten.

Halloween in Plopsaland De Panne is zeker de moeite om eens te doen, spijtig dat de vuurshow wat tegenviel maar hun 2 spookhuizen waren beide zeer mooi maar vooral scary en zo hebben wij het graag. Wij zullen volgend jaar zeker nog eens terugkomen.