Movie Park Germany sluit het seizoen 2019 af met meer bezoekers dan 2018

Het doek voor het seizoen 2019 is gevallen en het resultaat is bijzonder tevredenstellend: Movie Park Germany blijft op een succesvolle koers en trok dit jaar meer gasten dan in het voorgaande jaar. Aan het einde van het seizoen 2019 noteerde het grootste film- en attractiepark van Duitsland een stijging van de bezoekersaantallen van ruim 7% ten opzichte van vorig jaar: “We zijn blij met deze positieve ontwikkeling. We hebben dit jaar een aantal nieuwigheden aan onze bezoekers gepresenteerd, die zeer goed zijn ontvangen. Met het nieuwe PAW-Patrol themagebied ‘Adventure Bay’ zijn we er niet alleen in geslaagd om gezinnen met kinderen aan te trekken voor een bezoek aan Movie Park Germany, maar konden we onze doelgroep ook beter bereiken, “aldus directeur Thorsten Backhaus. “Daarnaast hebben we bij de gasten ook gescoord met de herinrichting van ‘Area 51 – Top Secret’ en konden we onze kwaliteitsstrategie verder uitbreiden. “

 

In mei opende Movie Park Germany het nieuwe PAW-Patrol themagebied ‘Adventure Bay‘ in het grootste Nickland van Europa. Sindsdien kunnen ouders en kinderen op ontdekkingsreis gaan in deze op de serie gebaseerde plaats. In Duitslands familiepretpark nr. 1 werden een gloednieuwe speeltuin en de bekende PAW Patrol-commandocentrale gerealiseerd. In de zomer van 2019 volgde met ‘Area 51 – Top Secret‘ de tweede grote première 2019. De herinrichting van de populaire familieklassieker ‘Bermuda Triangle‘ neemt de bezoeker mee in een nieuwe verhaallijn rondom het mysterieuze militaire terrein in de Groom Lake in de woestijn van Nevada (VS).

 

“Naast nieuwe attracties speelde het weer dit jaar ook een positieve rol – zowel de goede weersomstandigheden met Pasen alsook een zomer zonder een grote hittegolf”, zegt Thorsten Backhaus. “De ontwikkelingen van onze touroperator Movie Park Holidays zijn ook verheugend. Talloze bezoekers maakten van de gelegenheid gebruik om twee dagen in het park door te brengen. We hebben de goede samenwerking met onze ruim 50 partnerhotels verder kunnen intensiveren.”

 

Duitslands familiepretpark nr. 1 behaalde in het najaar ook een succes met het 21e Halloween Horror Festival. Vanwege het grote succes van de afgelopen jaren had Movie Park Germany besloten om het Halloween-evenement te verlengen met drie dagen op 8, 9 en 10 november. Hiermee werd dit jaar voor het eerst een totaal van 23 Halloween-dagen aangeboden.

“We zijn bijzonder tevreden over het Halloween Horror Festival 2019 en de ideeën die ons team dit jaar in de praktijk heeft gebracht. We zijn vooral trots op de nieuwe horrorattractie ‘Project Ningyo’. Het horrorhuis werd bijzonder goed ontvangen door de bezoekers”, vat Halloween-projectleider Manuel Prossotowicz samen. “De verlenging van onze Halloween-dagen bleek de moeite waard en we zullen daarom volgend jaar opnieuw met 23 evenementdagen komen.”

 

In de nieuwe horrorattractie kwamen de bezoekers akelig dicht bij een bedrijf, dat met het jeugdserum ‘Ningyo‘ de eeuwige schoonheid promoot en konden ze de gruwelijke geheimen van het bedrijf blootleggen. Ook nieuw dit jaar was de 4-D film ‘IT‘, gebaseerd op de roman van Stephen King. Aan het einde van de avond werd op alle event-dagen voor het eerst afscheid genomen van de bezoekers met een speciale sluitingsshow met licht- en lasereffecten. Live DJ Max Bering zorgde in de scarezone Acid Rain voor de juiste festivalsfeer. Stephan Noelle sprak tot de verbeelding met zijn fascinerende hypnoseshow en zocht het spookachtige fenomeen tot op de bodem uit. Om de horror-beleving compleet te maken liepen er bovendien ruim 280 monsters in de straten en de 8 horrorhuizen rond.

 

Naast het Halloween Horror Festival, was ook de rest van de herfst succesvol. Bovendien werd Movie Park Germany onlangs door de Duitse strijdkrachten in aanwezigheid van Annegret Kramp-Karrenbauer, minister van Defensie, uitgeroepen tot ‘Partner der Reserve 2019‘. Het park heeft in de afgelopen jaren regelmatig familiedagen georganiseerd voor de vereniging van reservisten en soldaten.

 

Na een succesvolle afsluiting van het jaar last het Hollywood in Duitsland nu een korte filmpauze in. Maar op 27 maart 2020 opent Duitslands familiepretpark nr. 1 opnieuw zijn deuren met tal van nieuwe highlights en verrassingen voor de bezoekers. Dan heet het opnieuw: “…en actie”!