Mooie toekomstplannen voor Plopsa Coo

In een Podcast met onze collega’s van Looopings en tijdens een interview met fanssite Plopsa Fans, vertelde Plopsa CEO Steve Van Den Kerkhof meer over de toekomst van het Belgische pretpark Plopsa Coo. De komende jaren zullen meerdere nieuwigheden naar het parkje aan de watervallen van Coo komen. Zo zullen onder andere een waterattractie, hotel, indoorhal en Windstar Z geopend worden.

 

Er staat heel wat nieuws op het programma voor het Belgische pretpark Plopsa Coo, dat onthulde CEO Steve Van Den Kerkhof onlangs in een gesprek met Looopings en Plopsa Fans. Momenteel liggen de bezoekersaantallen van het park tussen de 250.000 en 300.000 per seizoen en dat moet omhoog. Heel wat nieuwigheden en aanpassingen moeten daarin verandering brengen.

 

Nieuwe attractie 2020

De eerste stap in het masterplan van Plopsa Coo wordt de toevoeging van een gloednieuwe attactie in het Maya gebied van het park. Naast de Logflume Maya Splash zal een Maya Molen geopend worden, die de oude locatie van de Octopus inneemt. Deze molen wordt van het type Windstar Z van de Italiaanse bouwer Zamperla. In deze molen kan je een zweefvlucht maken, waarbij je zelf de vleugels kan hanteren en beslissen hoe hoog je gaat. Een eerste Europees exemplaar van dit type opende in 2018 in de indoorzone van het Duitse Plopsa Park Holiday Park. Het succes leek daar zo groot dat de Plopsa Groep er voor koos ook in Coo eentje te openen.

 

Indoorgebied

Omdat het park voornamelijk in de zomermaanden juli en augustus bezoekers trekt wil men meer weersbestendige dingen gaan aanbieden, want op regenachtige dagen valt er te weinig te beleven volgens de CEO. Hiervoor zal een Indoorgebied geopend worden, alsook zal het restaurant La Cascade vervangen worden.

 

Infrastructuur

Ook de hele infrastructuur van het park moet veranderen. “Nu loopt alles dood.” Aldus de CEO. Men zal de bestrating zo gaan aanpassen dat deze een cirkel maakt doorheen het park en je geen doodlopende stukken meer hebt.

 

Nieuwe waterattractie

Ook het Doolhof zal op termijn verdwijnen uit het park. Dat is eigenlijk niet meer van deze tijd.” vertelt Steve. Op de locatie van dit doolhof zal in 2021 een nieuwe waterattractie geopend worden, wat deze wordt en een mogelijk thema vertelde hij voorlopig nog niet mee rover.

 

Overnachten

Een laatste grote investering wordt een heus hotel. Om dit te verwezenlijken lopen momenteel gesprekken met de gemeente. De locatie naast de watervallen zou ideaal zijn om te overnachten, laat Steve weten.

 

De bouw van het hotel en nieuwe indoorgebied zouden van start kunnen gaan in 2022 of 2023 zodat deze geopend kunnen worden in 2024 of 2025.

 

Bronnen: Looopings, Plopsa Fans