Erlebniswelt Seilbahnen Thale opent twee achtbanen

Het Duitse rodelpark en recreatiepark Erlebniswelt Seilbahnen Thale zal volgend jaar twee nieuwe achtbanen openen. Het park is gelegen in Thale, wat gelegen is in het Saksen-Anhalt gebied van het land. De nieuwe achtbanen zouden tegen de zomer klaar moeten zijn.

 

Erlebniswelt Seilbahnen Thale maakte haar plannen bekend om het rodel- en recreatiepark uit te breiden met twee nieuwe achtbanen. Behalve enkele rodelbanen, heeft het park ook meerdere familieattracties in haar aanbod zoals een butterfly, Nautic Jet, boottochtje en andere. Voor volgend jaar moeten daar twee familiale achtbanen bij komen.

Hoewel het park karig is met informatie over de nieuwe achtbanen kunnen we op een concepttekening zien dat de eerste achtbaan eentje van het type Rollerball Coaster zal zijn, gebouwd door Ride Engineers Switzerland. Bij dit type achtbaan neem je plaats in een karretje voor vier personen dat verticaal opgetakeld wordt en daarna als een knikker door een knikkerbaan naar beneden gaat, ondertussen schommelen de bakjes heen en weer.

De tweede achtbaan is ook te zien op de concepttekening en lijkt eerder een kinderachtbaan te worden, maar meer informatie hierover is momenteel niet geweten.

 

 

Bron en foto: Erlebniswelt Seilbahnen Thale