Erlebnispark Tripsdrill maakt namen nieuwe achtbanen bekend

In het Duitse pretpark Erlebnispark Tripsdrill zullen volgend seizoen twee gloednieuwe achtbanen geopend worden. Het gaat om een Suspended Thrill Coaster en een Family Boomerang. Beide achtbanen worden zo gebouwd dat ze tegen elkaar lijken te strijden.

 

Erlebnispark Tripsdrill opent volgend seizoen een leuk concept met twee nieuwe achtbanen. De nieuwe achtbanen zullen de strijd aangaan tegen elkaar, doordat ze elkaar meermaals kruisen. Het park heeft zo een primeur te pakken. De Suspended Thrill Coaster die gebouwd wordt is een prototype van de Nederlandse fabrikant Vekoma. Deze heeft een treintje dat onder de baan hangt en zal viermaal overkop gaan.

Volldampf

Voor de Family Boomerang liet het park zich inspireren op een oud Duits liedje: Schwäbischen Eisenbahn. Het lied, geschreven aan het einde van de 19e eeuw, ging over een turbulente reis op de Schwäbische Bahn: van Stuttgart via Ulm en Biberach naar Durlesbach. De achtbaan is ontworpen in de stijl van een 19e-eeuwse stoomlocomotief en verschillende compartimenten.

 

Hals-über-Kopf

Het thema van de “Suspended Thrill Coaster” gaat over de Sieben Schwaben: een legende die al eeuwen bekend is in het Schwabenland gebied. De schwaben hebben hier als doel om een angstaanjagend monster te vinden aan het Bodenmeer. Gewapend met een gigantische lans begonnen ze aan het enorme avontuur. Het monster bleek echter een haas te zijn, die al wankelend liep toen de Zeven Zwaben op hem afstormden. De naam Hals-über-Kopf werd gekozen om te verwijzen naar het overhaaste avontuur, maar uiteraard ook voor de vier inversies die de achtbaan telt.

 

Een blik op de bouwwerf dankzij Coasterfriends.de