Energylandia maakt nieuwe attracties bekend voor 2020

Het Poolse pretpark Energylandia pakt volgend jaar opnieuw groots uit met de opening van themazone Aqualantis. In deze zone zal je een onderwaterwereld ontdekken. De God van deze wereld is Abysus, welke in deze zone zal terug te vinden zijn in de vorm van een spectaculaire achtbaan.

 

Energylandia blijft ons verbazen met een enorme investeringsdrang. Op amper zes jaar tijd groeide het park al uit tot een van de grotere pretparken in Europa en ze gaan zeker nog niet op hun lauweren rusten.  

 

Aqualantis

In 2020 zal het park de themazone Aqualantis openen. Hier kom je terecht in een onderwaterwereld met meerdere nieuwe attracties. De grote blikvanger wordt een achtbaan van Vekoma. Deze achtbaan wordt van het type Schokwave en krijgt een hoogte van 38,5 meter. De lengte van de baan wordt 1316 meter en de topsnelheid bedraagt 100 km/h. Tijdens de rit wordt men tweemaal gelanceerd en gaat men doorheen vier inversies. De inversies worden een looping, een batwing en een corkscrew. Aan de baan hangt een prijskaartje van 11 miljoen euro.

 

 

De nieuwe achtbaan in opbouw

Verder bouwt het park in deze zone een Disk‘O Coaster van de Italiaanse fabrikant Zamperla, die de naam Disco Coaster zou krijgen. Met Aqualantis Grotto Expedition zal er een rustig boottochtje komen en met Whirlpool Water Fight een soort Twist & Splash attractie waarbij men op elkaar kan schieten met water. Verder zal de zone een restaurant en shops krijgen. Voor het entertainment komt er een duikshow met Aqua jump.

Het ontwerp van de zone werd verzorgd door het Nederlandse bedrijf Jora Vision.

 

Toekomst

Behalve een achtbaantrack voor de nieuwe Abysus is er ook een achtbaantrack gespot voor een Vekoma Mine Train. Verder werd in het verleden door het park een bestedingsaanvraag ingediend voor een Tilt coaster. Vekoma toonde onlangs nog op haar instagrampagina een afbeelding met als onderschrift Tilt Coaster 2.0 coming, al werd deze kort daarna weer vewijderd, waardoor het er op lijkt dat we in de toekomst zulk type achtbaan effectief zullen zien verschijnen in het park.

 

Bron en foto’s: FOMO Coaster, Energylandia