Eigenaar van recreatiepark Harry Malter Overleden

Harry Malter (81) is overleden eind oktober. Hij werd geboren in Berlijn in 1938 en is een telg van de bekende circus familie Malter. Harry Malter was vooral bekend om zijn acts tezamen met zijn Olifant Suzy.

 

In Heusden was er zelf speciaal een verkeersbord ontwikkeld met daarop een olifant, omdat Harry regelmatig met Suzy doorheen het dorp wandelende. Spijtig genoeg werd de zorg te zwaar en verhuisde Suzy in 2010 naar Pairi Diaza, waar ze nog steeds gelukkig leeft.

In 1968 richtte hij zijn eigen circus op. 9 jaar lang trok hij rond in binnen en buitenland met zijn roofdieren, olifanten en een Houdini act. Na 19 jaar gaf hij zijn laatste show in Antwerpen. Hij settelde zich met veel van zijn dieren in Heusden. Daar richtte hij in 1992 zijn familiepark Harry Malter op. De combinatie van speeltuin, dierenpark, attracties en shows was een schot in de roos.

In 2008 kwam het park echter in woelige waters terecht, na forse kritiek van Gaia. Maar Harry nam de kritiek ter harte en paste zijn dierenverblijven aan, ook zijn olifant verhuisde naar Pairi Diaza. Tot het einde van zijn leven was de man actief in zijn park, een week voor zijn dood reed hij nog rond met het parktreintje. En ook in de circusshow deed hij nog volop mee.

 

Bron: HLN