Bellewaerde moet noodgedwongen afscheid nemen van tijgers

Droevig nieuws uit het Ieperse dieren- en pretpark Bellewaerde. Onlangs werd er afscheid genomen van twee tijgers, Kiara en Mira. Het ging al even niet goed met de dieren en afgelopen maand gingen ze zo hard achteruit dat men moest ingrijpen. De dieren werden zachtjes ingeslapen.

 

Bij het Belgische pret- en dierenpark Bellewaerde nam men onlangs afscheid van tijgers Kiara en Mira. De tijgers gingen al een tijdje achteruit op gebied van gezondheid, ze waren duidelijk minder actief en hun eetlust was afwisselend. Naar aanleiding hiervan werd een uitgebreid veterinair onderzoek ingepland, in samenwerking met Universiteit Gent. Hieruit bleek dat de dieren te kampen hadden met pijnlijke chronische problemen. Dierenarts Melissa heeft dan ook de beslissing genomen om hen zachtjes te doen inslapen, gezien het welzijn van de dieren niet meer gegarandeerd kon worden. De zussen hadden een mooie leeftijd van maar liefst 18 jaar bereikt.

 

Bron en foto: Bellewaerde