Zwaar ongeval met bijzondere achtbaan op Franse snelweg

Een Franse kermisachtbaan is maandag betrokken geraakt in een zwaar verkeersongeval op de Franse snelweg. Het duurde uren voor de snelweg vrijgemaakt kon worden. Het ongeval gebeurde met de achtbaan Toboggan van de exploitant Landgraf, dit is een bijzondere rollercoaster in en rond een toren.

 

Op maandag 14 oktober is rond 16u30 een zwaar ongeval gebeurd met een rollercoaster op de Franse autostrade. Het gaat om de Toboggan van Landgraf die ontspoorde op de A29 in Beauvois-en-Vermandois tussen Saint-Quentin en Amiens. Het duurde uren voor de autostrade vrijgemaakt kon worden. Automobilisten werden geleidelijk aan geëvacueerd via een afrit. Gelukkig raakte niemand gewond bij het ongeval.

 

 

Het was een vrachtwagen met baandelen van de rollercoaster Toboggan die van de weg geraakte. De achtbaan werd jaren geleden gebouwd door de Amerikaanse fabrikant Chance Rides. Bezoekers gaan eerst via een verticale lifthill in een koker naar boven. Vervolgens volgt de afdaling in een spiraal naar beneden. In 2018 kwam de achtbaan in handen van Landgraf, daarvoor reisde deze van 2007 tot en met 2017 onder een andere Franse exploitant Lespinasse. De aller eerste ritjes maakte de Toboggan in Amerika heel erg lang geleden. Het is niet duidelijk of de nostalgische achtbaan nog zal kunnen hersteld worden.

 

Bron & beeld: courrier-picard.fr