Twee nieuwe attracties in de Winter Efteling: De zes Zwanen en Fabula

Eftelingbezoekers beleven maar liefst twee nieuwe attracties tijdens de Winter Efteling! Van 11 november 2019 tot en met 2 februari 2020 vertoeven ze in een wereld vol twinkelende lichtjes, speciale winterattracties en hartverwarmend entertainment. Deze winter maken zelfs twee nieuwe attracties hun opwachting. De zes Zwanen zwemmen in het Sprookjesbos hun rondjes en vanaf begin december ervaren bezoekers Fabula een vrolijk 4D-filmavontuur. Natuurlijk zijn er daarnaast de vertrouwde winterattracties, zoals de langlaufbaan en het overdekte IJspaleis met een schaatsbaan en een glijbaan. Hier zorgen de Sneeuwprinses en de Vuurprins voor muzikale gezelligheid. De dag wordt afgesloten met de spectaculaire watershow Aquanura tegen de nachtelijke hemel. De Winter Efteling is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Tijdens de weekenden van 11.00 tot 19.00 uur en in de Kerstvakantie (21 december 2019 t/m 5 januari 2020) zelfs tot 20.00 uur. Ook dit jaar wordt op 31 december het Oud & Nieuw feest gevierd.

 

De zes Zwanen

In het feeëriek verlichte Sprookjesbos zwemmen De zes Zwanen hun rondjes door het slot waar koningsdochter Elisa zes hemdjes breit voor haar betoverde zwanenbroers. Wie wil, mag op de zwanenrug een tochtje maken.

 

Fabula

Vanaf begin december maken gasten kennis met het 4D-filmavontuur Fabula. In deze vrolijke en spannende 3D-film met 4D-effecten leert een jonge beer wijze levenslessen van Klaas Vaak en krijgt daardoor meer respect voor andere dieren. Tijdens een avontuurlijke droom bezoeken de beer en de eekhoorn leefwerelden van andere dieren en leren zich aan te passen. Dat zorgt voor wonderlijke, hilarische, spannende en ontroerende momenten.

Speciale winterattracties

Groot en klein schaatsen op de overdekte ijsbaan of glijden van de sneeuwglijbaan in het IJspaleis. Op de verlichte dansvloer dansen en zingen kinderen met de Sneeuwprinses en de Vuurprins. Langlaufbaan ’t Hijgend Hert biedt zo’n 400 meter langlaufplezier en op diverse plaatsen is het goed genieten van winterse hapjes en warme dranken. Buiten de waterattracties zijn alle attracties open als de weersomstandigheden het toelaten. Als de avond valt komt de gevel van Villa Volta krakend tot leven met een 3D-projectie in een indrukwekkende illusie.

 

Bijzonder winter entertainment

Hartverwarmend muzikaal entertainment vermaakt de gasten van tijd tot tijd rondom de Vreugdevuren. In het openluchttheater in het Sprookjesbos speelt een wintervoorstelling en een Raveleijn show is meerdere keren per dag te zien. De watershow Aquanura is met zijn 200 fonteinen, prachtige Efteling-melodieën, vuur- en lichteffecten in het donker bijzonder imposant.

CARO show visueel spektakel

Sinds een jaar presenteert de Efteling de internationale Theatershow CARO in haar eigen theater. CARO is een visueel spektakel vol humor, dans, muziek en acrobatiek voor de hele familie. Deze productie, onder regie van Stanley Burleson, bezorgt bezoekers van alle nationaliteiten herkenbare momenten uit het eigen leven.

Oudjaar vieren in de Winter Efteling

Ook dit jaar wordt Oudejaarsavond op sprookjesachtige wijze gevierd in de Winter Efteling. Vanaf 19.00 uur zijn er live optredens op verschillende pleinen. Om middernacht wordt het nieuwe jaar feestelijk ingeluid met vuurwerk en bubbels.

Sprookjesachtig overnachten

Wie twee of meerdere dagen wil genieten van het attractiepark kan blijven slapen in de nabij gelegen Efteling hotels of in vakantiewoningen of appartementen in de vakantieparken. Overnachten in de Efteling is altijd inclusief onbeperkt toegang tot het attractiepark.