Tournee Efteling-musical Sprookjesboom feestelijk gestart

De Efteling-musical Sprookjesboom beleefde zondagmiddag een feestelijke tourneestart in het Parktheater in Eindhoven. Met nieuwe castleden, een opgefrist decor en meer duurzame techniek is een eerste verhaal uit de Sprookjesboom-reeks in reprise gegaan. Roodkapje, Draak, Heks, Wolf, Assepoester en andere Sprookjesbosbewoners vertolken de hoofdrollen en brengen het Sprookjesbos uit de Efteling op het toneel tot leven. De kinderen in de zaal zongen de populaire liedjes van de voorstelling uit volle borst mee. “In 75 minuten worden kinderen en hun (groot)ouders meegenomen in een spannend en vrolijk avontuur van de Sprookjesbosbewoners. Het is geweldig dat deze musical terugkeert in het theater omdat hiermee het Sprookjesbos weer naar de bezoekers toe komt”, vertelt creatief producent Sandra in ’t Groen.

 

Efteling-productie Sprookjesboom

De Efteling-productie Sprookjesboom kent drie verschillende versies van de musical. In de periode van 2009 tot en met 2015 waren die producties te zien in het Efteling Theater en vervolgens in de theaters door het land. Na 10 jaar keert het eerste verhaal van de Sprookjesboom met kleine aanpassingen naar de tijd van nu, terug op het toneel.

 

Het verhaal

De Sprookjesbosbewoners ontdekken een ‘écht mens’ in het Sprookjesbos… een houthakker. Iedereen is in rep en roer. Als de houthakker – na een gemeen plannetje van Wolf en Heks – Sprookjesboom wil omhakken, is de chaos compleet. Lukt het de Sprookjesbosbewoners om het Sprookjesbos te redden?

 

Tournee

Het avontuur van de Sprookjesbosbewoners in Efteling-musical Sprookjesboom is tot begin mei 2020 te zien in ruim 50 verschillende theaters in Nederland en België. Van Amsterdam tot Maastricht en van Leeuwarden tot Gent (België). Meer informatie over de musical, speeldagen en tickets op www.efteling.com/theater.