Stad van Sinterklaas in Museumpark Archeon

In de weekenden van 23, 24, 30 november en 1 december is de middeleeuwse stad Gravendam in Museumpark Archeon de “Stad van Sinterklaas”. In deze stad logeert Sinterklaas in het koopmanshuis. Hij ontvangt graag bezoek in zijn tijdelijke woonhuis en speciale werkkamer. De Pieten logeren in een grote pietenslaapkamer. De inpakpiet, de paardenpiet, de ezelpiet en de timmerpiet, ze zijn er allemaal. Ook de pepernotenpiet mag niet vergeten worden. Hij is volop aan het werk met het bakken van heel veel pepernoten in de bakkerij van Archeon.

 

Op alle dagen van deze weekenden zijn er voorstellingen van een bijzonder poppenkastverhaal van Sint en zijn Ridder. In de vele pietenhuisjes kunnen de kinderen verschillende opdrachten doen, zoals pakjes gooien, rijmen met de rijmpiet, kleuren met de tekenpiet, pakjes schieten met pijl en boog, schrijven met een veer en nog veel meer. Wanneer ze alle pietenactiviteiten hebben voltooid ontvangen ze hun eigen pietendiploma. Ook is er een fotomoment voor elk kind met Sint en Piet.

 

Tentoonstelling ‘Het verhaal van Nicolaas’

De tentoonstelling ‘Het verhaal van Nicolaas’ is te bewonderen in het huis van de barbier-chirurgijn in de middeleeuwen van Archeon:

“Wie komt er al jaren…”, zingen we, maar wie is dat eigenlijk? Eeuwen geleden werd hij geboren in een Turks stadje en het was direct duidelijk dat dit een hele bijzondere jongen was. Men komt hier alles te weten over deze wonderdoener en redder in nood. Hij is een Sint en hij heet Nicolaas, tegenwoordig noemen we hem kortweg Sinterklaas.

 

Sinterklaasbrunch

Op zondag 24 november en 1 december is het genieten voor gezinnen van een heerlijke Sinterklaasbrunch. De brunch is van 11:00 tot 13:00 uur inclusief entree tot de Stad van Sinterklaas. De brunch dient vooraf gereserveerd te worden.