Sfeerverslag Walibi Belgium – Halloween 13-10-2019

Bij het vallen van de bladeren start ook mijn favoriete seizoen in de pretparken: Halloween. De meeste parken zijn dan extra gedecoreerd en bieden meer entertainment en attracties aan. Het grootste halloweenevenement van België vinden we nog steeds terug in Walibi Belgium en viert dit jaar zijn twintigste verjaardag. Traditiegetrouw zijn tijdens het eerste weekend de spookhuizen gratis te bezoeken, waaronder ook de twee van de drie nieuwe huizen. Genoeg redenen dus voor ons om af te zakken naar Waver.

 

Iets voor 10u komen we aan op een relatief lege parking en konden we beginnen aan onze ontdekkingstocht. We waren niet enkel benieuwd naar de nieuwigheden dit jaar, maar met onze kersverse dochter vroeger we ons ook af als het grootste Halloween evenement van België ook geschikt is voor families.

Aangezien we op voorhand wat bang waren voor de drukte hadden we reeds een plan opgesteld om toch zoveel mogelijk uit onze dag te halen. Aangezien twee van de nieuwe huizen vandaag openen om 11u hebben we nog een uurtje om enkele attracties af te vinken. Naar goede gewoonte starten we dan ook aan de linkerkant van het park en kunnen we op korte tijd Popcorn Revenge, Fun Pilot (we moesten de credit nog halen) en Psyké Underground doen.

Daarna was het bijna tijd voor de opening van The Curse of Amun en aangezien de dochter net moest eten kon de papa rustig aanschuiven voor de eerste nieuwigheid van dit jaar. De wachtrij stond nog niet zeer vol, maar vanwege een iets lagere capaciteit heb ik hier toch 45 minuten moeten wachten. Wat volgde was wel een zeer goed spookhuis waarbij Walibi laat zien dat ze de thematische route die gekozen hebben voor het park ook doortrekken in hun huizen. De scènes zijn zeer mooi uitgewerkt en vooral de eindscène is zeer indrukwekkend. Het is duidelijk dat de acteurs zich nog wat moeten inwerken, maar dit beloofde alvast veel goeds.

Tiki-Waka heeft sinds dit jaar een single rider line, dus besloten we hiervan gebruik te maken om de rij van 40 minuten over te slaan. Ondertussen was ook de scare zone die zich in Exotic World bevindt geopend, waarbij de acteurs zeer goed in hun rol zaten. Er was heel wat interactie tussen de acteurs en de bezoekers, waardoor de zone volledig opleefde. Dan maar snel even de andere scare zones bekijken om de sfeer op te snuiven. Zo komen we via de gekende zones District H, The Circus en Metamorphobia terug aan bij de ingang van het park. In iedere zone waren heel wat acteurs op de been die opnieuw niet vies waren van wat interactie met het publiek.

Ook de nieuwste zone Karma World is dit jaar omgetoverd tot een scare zone. Zo kan je hier een waarzegger terugvinden en lopen er vuurjongleurs rond. We vinden hier ook het tweede nieuwe huis van dit jaar terug: Nagulai. Aangezien er maar 10(!) mensen stonden te wachten besloten we om deze ook meteen een bezoekje te brengen. Bij binnenkomst valt op dat het themaniveau hier nog hoger ligt dan bij The Curse of Amun en we zijn onmiddellijk onder de indruk van wat Walibi hier heeft neergezet. Dit huis moet het niet hebben van de vele jump scares, maar vooral van de beleving en de spanningsopbouw. Vooral de soundtrack die je doorheen het spookhuis hoort zorgt voor een sfeertje dat ik nog niet veel heb meegemaakt in een halloweenattractie.

Het laatste nieuwe huis van dit jaar is ook in deze hoek van het park te vinden en belooft een unieke en persoonlijke ervaring. Aangezien ik toch zeer benieuwd was besloot ik om de €15 hiervoor neer te tellen. Ik zal hier niet te veel verklappen, maar onze toch start aan de Blood Bar, waar we speciale kledij moeten aandoen en waarna we geboeid naar het huis gaan. Wat volgt is een beleving van 20 tot 30 minuten die ik nog nooit heb meegemaakt en waarbij men heel wat effecten en technieken gebruikt die ik nog nooit heb gezien. Ik moet zeggen dat ik op sommige momenten echt bang was en me ongemakkelijk voelde. Voor de echte liefhebbers kan ik het dus alleen maar aanraden, maar hou er wel rekening mee dat je een tijdje zoet bent met dit bezoek. Ik heb met wachten in totaal anderhalf uur verloren, maar het was het meer dan waard.

Het blijkt bij de andere huizen nu ook zeer rustig, met wachttijden die niet hoger zijn dan 15 minuten, dus besluiten we om ook een bezoek te brengen aan Bloc H, die dit jaar enkele aanpassing heeft gekregen. Ik was nooit echt een fan van dit spookhuis aangezien het nogal eentonig was, maar met de toevoeging van enkele nieuwe scènes en een opsplitsing van de grootste scène kan ik deze al beter smaken. Daarna volgt Mine Blast, dat voor mij het zwakste huis van de dag was en van mij gerust mag verdwijnen. Als laatste “spookhuis” volgt dan Quarantine, die toch duidelijk gemaakt is om in het donker te doen. Desondanks blijft dit toch ook een zeer leuke toevoeging aan het Halloween aanbod.

We hebben nu alle huizen gedaan en besluiten dat het tijd is om ook eens te ontdekken wat het park te bieden heeft voor families met jonge kinderen. In de nieuwe zone Fun World is er dit jaar speciaal voor de jongste bezoekers een scare zone geopend waarbij ze kennis kunnen maken met vriendelijke heksen en vogelverschrikkers. Op het plein voor Weerwolf is er ook een spookhuis te vinden voor de kinderen, namelijk Trick or Treat. Hierbij moeten kinderen hun weg zien te vinden in een doolhof waarbij ze op het einde op de deuren kunnen kloppen om zo snoepjes te krijgen. Zeer leuk gemaakt en onze dochter lijkt het toch allemaal leuk te vinden.

Hiermee is er een eind gekomen aan ons bezoek en we moeten zeggen dat het voor ons één van de beste edities is die we al hebben bezocht. De nieuwe huizen zijn stuk voor stuks thematische pareltjes, de scare zones zijn zeer leuk en interactief en ook het aanbod voor families is zeer uitgebreid. Tot volgend jaar? Ja graag!