Sfeerverslag: Bobbejaanland Halloween – 19-10-2019

Een druilerige ochtend in oktober, maar toch vertrokken wij vol verwachtingen naar het Plezantste land, al zou het vandaag veranderen in het engste land. Vol verwachting waren we om Welp opnieuw te kunnen beleven, maar ook om het nieuwe spookhuis Yummy te gaan ontdekken.

 

Ons dagje begonnen we op een rustig tempo langs de linkerkant van het park, waar we meteen plaatsnamen in de Powered Coaster Bob Express, om nadien de nostalgie op te zoeken in El Paso Express.

Nadien ging het richting Land Of legends, waar we nog even geduld moesten hebben vooraleer Fury zou openen, maar we konden meteen instappen bij Typhoon en de top thrill ride Sledgehammer.

Ondertussen opende ook de nieuwste aanwinst van het park, Fury. Hiervan zal ik nooit genoeg krijgen, wat een beest.

Ook bij The Forbidden Caves liepen we vandaag langs. Een prachtig aangeklede attractie, maar het simulator gedeelte had voor ons net iets sterker gemogen.

Nog zo’n favorietje is de indoor achtbaan Revolution, die na al die jaren ons nog steeds niet gaat vervelen.

Omdat we Oki Doki stiekem een toppertje in zijn genre vinden, slaan we deze tijdens een bezoekje nooit over.  En ook Dreamcatcher mocht ons trakteren op een ritje boven het water.

En zo werd het tijd om plaats te nemen bij de eerste show van de dag.

 

Professor Pickart

Professor Pickart, oftewel Patrick Pickart, is een hypnotiseur die bij de mensen het onderbewustzijn aanspreekt en hen zo dingen kan laten doen. De man zorgde ervoor dat sommigen niet meer op hun benen konden staan om dan weer de nodige denkbeeldige muggen te doen langs vliegen. Denk je nooit op twee staanders te kunnen liggen als een stijve plank? Ook dat kan Pickart je perfect laten doen.

Professor Pickart is dan ook een show die meer dan de moeite is om te bekijken. Voor ons mocht deze show zelfs langer duren dan een half uurtje, zodat er nog meer en straffere dingen getoond kunnen worden. Misschien is het zelfs een goed idee om de show deze te verhuizen naar het theater, waar meer mensen binnen kunnen en ook langer de tijd kan worden genomen.

Tijd nu om de spookhuizen te gaan ontdekken.

 

Welp

Welp kenden we van vorig jaar, waardoor we enorm veel zin hadden om opnieuw deze ervaring te beleven. Bij Welp kom je terecht in de film Welp, waar een weerwolfjongen het gemunt heeft op de scoutsjongeren. Met een prachtig uitgewerkt decor en straffe acteerprestaties van de scare actors waan je je echt in dit avontuur. Het begint al wanneer je instapt in een legerjeep die je in een rotvaart naar de kampplaats brengt.

Yummy

Waar we uiteraard enorm benieuwd naar waren was Yummy, het nieuwste spookhuis van het park. Bij Yummy betreed je een ziekenhuis waar aan plastische chirurgie gedaan wordt, maar of je dat overleeft? Het spookhuis werd gebaseerd op de eerste Vlaamse zombiefilm Yummy met o.a. Clara Cleymans, Bart Hollanders & Maaike Neuville.

Ook hier weer niets als lof. Decors werden zeer goed uitgewerkt en je komt de ene scare na de andere tegen, een echte aanrader.

Sonar

Bij Sonar probeer je te ontsnappen aan zure regen en radioactieve straling die de aarde om zeep hielpen. Deze duikboot belooft een veilige plek te zijn voor de mutanten, maar niets lijkt minder waar.

In kleine groepjes betreed je dit spookhuis, wat de ervaring des te sterker maakt, geen polonaises meer zoals vroeger het geval was, maar een meer individuele ervaring, die naar mijn mening opnieuw zeer sterk is.

Bazaar Bizar

Bazaar Bizar is een totaal ander soort spookhuis dan de andere. Het lijkt hier een dolle bedoening met clowns te worden, die je in de wachtrij nog volop aan het lachen proberen te brengen, maar eens binnen in het flashy spookhuis met 3D effecten jagen ze je de stuipen op het lijf. Je uitweg moet je zelf zien te vinden in een doolhof van spiegels.

Na een snel ritje op Speedy Bob maakten we ons klaar om te kijken naar de familiale show Cabalgata de Las Calaveras. Een show vol dans en zang, waarin het dodenfeest of Dias De Los Meurtos gevierd wordt.

Ondertussen viel de duisternis en we moeten het park een pluim geven voor de manier waarop ze alles uitlichten. Wij maakten nog een ritje in El Rio, om nadien te ontdekken waar die muziek vandaan kwam.

Een nog grotere pluim voor de topsfeer die gecreëerd werd op plein in het themagebied Land Of Legends. Een DJ draait hier de ene hit na de andere. Een spektakel van licht, rook en zelfs vuur zetten de boel echt in lichterlaaie, terwijl de beats uit de speakers knalden kropen we nog voor een extra ritje in Fury en Sledgehammer en bleven we hangen tot de laatste noten uit de luidsprekers kwamen.

Onderweg naar de uitgang konden we niets anders dan toegeven dat Bobbejaanland ons wederom een topdag heeft laten beleven tijdens Halloween, waar we het enkel jammer vonden dat het misschien iets te rustig was in het park om het event volledig tot uiting te laten komen.