Nieuwe Alpine Coaster van meer dan 3 kilometer geopend!

Dolní Morava Relax & Sport Resort heeft onlangs een nieuwe alpine coaster geopend. Het is niet zomaar een alpine coaster want deze is meer dan 3 kilometer lang. Hiermee is het de 4de langste alpine coaster die ooit gebouwd werd.

 

Het Tsjechische Dolní Morava Relax & Sport Resort heeft een tweede alpine coaster geopend. Naast de bestaande Bobová Dráha die 1106 meter lang is, heeft het skicentrum nu ook een tweede alpine coaster geopend. Beide rodelbanen zijn gebouwd door de Duitse fabrikant Wiegand.

 

De alpine coaster heeft de naam Mamutí Horská Dráha gekregen wat betekend “Mammoet rollercoaster”. De rodelbaan is maar liefst 3010 meter lang wat het de 4de langste alpine coaster in de wereld maakt en de langste van Tsjechië. In totaal wordt er een hoogteverschil van 362 meter afgelegd. De alpine coaster heeft 100 karretjes waar telkens 2 personen kunnen inzitten.

 

De alpine coaster heeft een bijzondere ligging. Tijdens de rit gaan de bezoekers zowel door een bosrijk gebied, een open landschap en naast de rand van een grote vallei. Er wordt door een tunnel gegaan en er is ook een 360 graden bocht.

 

 

Foto’s

Bronnen: rcdb, Wiegand, Dolní Morava

Foto’s: Dolní Morava