Kings Island sluit klassieke achtbaan Vortex

Kings Island heeft onlangs triest nieuws bekendgemaakt. Fans van de stalen achtbaan Vortex zullen aan het einde van dit seizoen afscheid moeten nemen van de baan. Deze attractie sluit na 33 jaar dienst voorgoed.

 

Liefhebbers van de achtbaan Vortex in het Amerikaanse pretpark Kings Island zullen deze klassieker na het einde van dit seizoen voorgoed moeten missen. Dit stalen gevaarte zal na 33 jaar en ongeveer 275.000.000 ritjes op pensioen gestuurd worden. Volgens de directie heeft de baan het einde van haar leven bereikt.

Vortex werd gebouwd door Arrow Dynamics en was de eerste achtbaan die zes inversies had. Tijdens de rit gingen de bezoekers doorheen een parcours van 1.158,2 meter lang en 45,1 meter hoog. Onderweg beleefden ze zes inversies: een dubbele looping, een dubbele kurkentrekker en een Batwing-inversie.

 

 

Het afscheid van Vortex komt een jaar nadat de bezoekers van het park al afscheid moesten nemen van de achtbaan Firehawk, een Flying Dutchman-model gebouwd door Vekoma.

 

 

Gelukkig kunnen pretparkfans volgend jaar wel plaatsnemen in de gloednieuwe Giga Coaster Orion. Deze nieuwe achtbaan zal hoog boven het park uittorenen met een hoogte van maar liefst 91 meter, een lengte van 1,62 kilometer en topsnelheid van 146,5 km/u. Deze nieuwkomer wordt gebouwd door de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard.

 

 

Bron en foto: Kings Island