Herbstmesse Bazel pakt uit met een mooie attractielijst

De Herbstmesse van Bazel vindt dit jaar plaats van 26 oktober tot en met 10 november 2019. Meer dan 100 attracties zullen worden opgesteld, verspreid over zeven verschillende pleinen. Er zijn 27 attracties van het type grootvermaak, waaronder twee achtbanen.

 

Terwijl er in Zwitserland nauwelijks pretparken te vinden zijn, heeft dit land wel een grote kermiscultuur en -traditie. De Herbstmesse is de grootste kermis van Zwitserland en vindt plaats in de stad Bazel, vlakbij de Franse en Duitse grens. Hierdoor wordt de reistijd flink ingekort omdat je dus niet heel Zwitserland door hoeft te rijden. Daarnaast hoef je de Zwitserse autostrade niet te gebruiken als je naar Bazel rijdt, waardoor een Zwitsers wegenvignet overbodig wordt en je weer heel wat geld kan uitsparen. De kermis is trouwens ook heel goed te combineren met een weekendje Europa-Park.

 

De variatie op deze kermis is groot. Dit jaar staan er daarom ook twee andere achtbanen op de Herbstmesse dan vorig jaar. De grootste is de Spinning Racer van de Duitse exploitant Bruch. Dit is een spinning coaster van Maurer met een speciale lay-out. Daarnaast staat er ook Willy der Wurm van Zwitserse exploitant Maier, niet te verwarren met de veel bekendere Duitse Willy der Wurm.

 

De meest indrukwekkende attractie van de kermis is ongetwijfeld de 85 meter hoge vrijevaltoren Hangover The Tower van Schneider, deze attractie staat op een zeer unieke locatie (zie foto)! De Chaos Pendel van Maier is eveneens van de partij, dit is een soort Booster met een extra arm die voor meer snelheid zorgt. Wie van de hoogtes liever op zijn gemakje wil genieten kan terecht in het reuzenrad Bellevue.

 

Spannende thrill rides vinden we terug met de Superstar “Speed” van Rodel, de Enterprise van Buser, de Afterburner “Phönix” van Büttiker-Mathys en de Tri Star “Scorpion” van Schuler.

 

Nog een aantal leuke flatrides zijn bijvoorbeeld de Musik Express “Snow Dream ” van Buchser, de Break Dance “Insider” van Zanolla, de Miami “Take Off” van Pilz, de Tagada “Tagada The Show” van Ramsauer of de Capriolo “Maxximum 2” van Jolliet.

 

Voor de kinderen zijn er heel wat attracties terug te vinden zoals drie verschillende botsauto’s, funhouses, spookhuizen, een zweefmolen en heel wat andere leuke attracties.

 

De volledige attractielijst en heel wat video’s kan je hieronder vinden.

 

 

Attractielijst van het grootvermaak:

Spinning Racer – Bruch (DE) (Spinning Coaster)

Willy der Wurm – Maier (Familie achtbaan)

 

Insider – Zanolla (Break Dance)

Calypso – Läuppi (Calypso)

Snow Dream – Buchser (Musik Express)

Tagada The Show – Ramsauer (Tagada)

Swing Up – Senn (Swing)

Wellenflug – Buchser (Zweefmolen)

Scorpion – Schuler (Tri Star)

Super Rutsche – Corbière-Stammler (Glijbaan)

Enterprise – Buser (Enterprise)

Chaos Pendel – Maier (Chaos Pendel)

Bellevue – Bruch (Reuzenrad) (D)

Tower – Rodel (Vrijevaltoren)

Hangover The Tower – Schneider (DE) (Vrijevaltoren)

Take Off – Pilz (Miami)

Speed – Rodel (Superstar)

Maxximum 2 – Jolliet (Capriolo)

Phönix – Büttiker-Mathys (Afterburner)

 

Disco Labirynthe – Zambon-Harder

Coco Bongo – Reymond (Funhouse)

Gruselschiff – Odermatt (Spookhuis)

Wiener Prater Geisterbahn – Steiner (AU) (Spookhuis)

Phaenomenon – Bauer

Autoscooter Crazy Scooter – Haeseli-Hammer (Botsauto’s)

Autoscooter Super Skooter – Walser (Botsauto’s)

Autoscooter Route 66 – Wolf (Botsauto’s)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: kirmesplaetze-2019.jimdofree