Exclusieve foto’s van de toegangspoort van LEGOLAND® Water Park in Gardaland

Terwijl de werkzaamheden op de bouwplaats van LEGOLAND® Water Park in Gardaland in volle gang zijn, met het oog op de opening in juni 2020, is eindelijk onthuld waar het zal komen en hoe de toegangspoort van het waterpark eruit zal komen te zien.

 

De toegangspoort staat in de zone waar nu het theater Pala Magic staat, tegenover de welbekende achtbaan Raptor. De toegangspoort verwelkomt de bezoekers door ze direct in de bijzondere LEGO-sfeer onder te dompelen.

De majestueuze poort van wel 13 meter breed en van wel 6,5 meter hoog, is de ingang van het waterpark. De poort is gebouwd met 400 “gigantische” LEGO steentjes en heeft een bijzondere boogvorm en doet met de kleuren blauw en wit denken aan een grote watergolf.

 

 

De toegangszone wordt, net als de verschillende zones en attracties van het Waterpark, verrijkt met LEGO Modellen, exclusieve constructies gerealiseerd met echte LEGO steentjes die verschillende onderwerpen en thema’s verbeelden.

“De bouw van de LEGO-modellen die het waterpark Legoland van Gardaland uniek zullen maken, is al goed op gang gekomen, er zijn er al 240 gebouwd met maar liefst 3 miljoen LEGO steentjes” aldus Luca Marigo, Sales and Marketing Director van Gardaland “Een ervan wordt een grote en mooie paarse octopus, die zelfs bestaat uit 258’126 LEGO stenen en die je meteen bij de ingang van het waterpark ziet, klaar om alle binnenkomende bezoekers te verbazen”.

Voor de nieuwsgierigheid van de liefhebbers vertelt Karen Hornby, Model Delivery Manager van Merlin Entertainments, meer over de LEGO Modellen: “In totaal zullen speciaal voor Gardaland 488 LEGO-modellen worden gebouwd in verschillende delen van de wereld, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Tsjechië en Maleisië”.

“De LEGO Modellen van Gardaland zijn net als alle speciaal voor LEGOLAND RESORT gebouwde modellen, heel kleurrijk, fel en vrolijk” gaat Karen Hornby verder. “Ze worden speciaal ontworpen om dynamisch te zijn en in staat om de creativiteit van kinderen te stimuleren en ze worden gebouwd met als doel de oneindige bouwmogelijkheden van de geliefde LEGO steentjes te laten zien. De keuze voor de te realiseren LEGO-modellen is niet willekeurig, maar hangt nauw samen met de locatie waar ze worden geplaatst: veel van de modellen die voor Legoland Water Park Gardaland zijn ontworpen, zijn bijvoorbeeld geïnspireerd op het thema water”.

“Achter het complexe proces van onderzoek, ontwikkeling en productie van LEGO Modellen zit een internationale hoog specialistische staff die samenwerkt voor de perfecte realisatie van de modellen”, sluit Karen Hornby af “Om de 135.000 LEGO-stenen te bouwen waaruit het LEGO-model “IJsbeer” bestaat, waren bijvoorbeeld 6 operators nodig die er meer dan 512 uur lang aan werkten”.

LEGOLAND Water Park blaast leven in de basiswaarden van de LEGO groep: Amusement, Kwaliteit, Verbeelding, Creativiteit en Leren. Elementen die allemaal perfect passen bij de Fantasie, het Avontuur en de Magie van Gardaland.

 

Gardaland Resort – dankzij zijn Amusementspark een van de beste in Europa, het thema-aquarium SEA LIFE Aquarium en de drie hotels Gardaland Hotel, Gardaland Adventure Hotel en het splinternieuwe Magic Hotel – is inmiddels uitgegroeid tot een echte toeristische bestemming waar je meerdere dagen kunt verblijven om ten volle memorabele ervaringen te beleven op deze schitterende plek aan het Gardameer. Het Water Park LEGOLAND verrijkt dit aanbod nog verder en wordt een reden te meer voor onze gasten om hun verblijf en het amusement in het Resort te verlengen.

 

LEGOLAND Water Park Gardaland wordt het eerste Waterpark in het LEGO thema in Europa en het vijfde LEGOLAND Waterpark TER WERELD, na de al bestaande binnen de LEGOLAND parken in Californië, Florida, Maleisië en Dubai.