Baandelen mijntreinachtbaan gespot in Energylandia

Naast de aankondiging van hun nieuwe lanceerachtbaan voor 2020, zijn ook de eerste baandelen voor de mijntreinachtbaan aangekomen in Energylandia. Dit wordt, na Aqualantis, de 17de achtbaan voor het nog jonge park.

 

Het Poolse Energylandia blijft maar verrassen. Na de vroegtijdige opening van Zadra: de hoogste hybrid coaster ter wereld, kwam de aankondiging van hun nieuwe lanceerachtbaan Aqualantis. Nu zijn er naast de blauwe trackdelen van Aqualantis ook bordeauxrode mijntreinbaandelen aangekomen, dat blijkt uit foto’s van fankanaal FOMO Coaster.

Vorig jaar raakte bekend dat Energylandia wederom de Nederlandse fabrikant Vekoma uitgekozen had om een mijntreinachtbaan te bouwen. Niet al te verwonderlijk, Vekoma stond immers al in voor de bouw van ettelijke Mine Train Coasters, zoals onder andere Big Thunder Mountain (Disneyland Paris), Calamity Mine (Walibi Belgium) en Colorado Adventure (Phantasialand). Energylandia beweerde dat het tevens één van de grootste mijntreinachtbanen ter wereld moest worden, met onder andere een topsnelheid van ruim 50 km/h, een baanlengte van minimum 1200 meter lang en minstens 3 lifthills. Ook mocht de rit niet korter zijn dan 186 seconden.

Of al deze statistieken ook werkelijkheid zijn geworden, is nog afwachten. De mijntreinachtbaan zou, net zoals Aqualantis, in 2020 moeten openen. Ook heeft het Poolse pretpark nog plannen voor een Tilt Coaster en een spectaculaire waterachtbaan.

 

 

Foto’s: FOMO Coaster