Onderhoud bij Joris en de Draak bij de Efteling

Houten achtbaan Joris en de Draak in de Efteling is van 16 t/m 27 september gesloten voor het publiek wegens onderhoud. Niet alleen het reguliere onderhoud staat op de planning, maar ook twee grote veranderingen zullen worden aangebracht.

 

Betere toegang voor gasten met een beperking

Ten eerste zal de toegang voor gasten met een beperking verplaatst worden. Op dit moment gebruiken gasten met een beperking de uitgang van de attractie als ingang. Tijdens dit onderhoud zal er bij de gewone ingang een extra afslag op het pad gemaakt worden, bezoekers met een beperking kunnen dit pad dan volgen om zo bij de attractie terecht te komen. Dit is gemakkelijker voor de gasten met een beperking aangezien zij niet meer langs de uitgang tegen de stroom in moeten gaan. 

 

Meer beschutting voor het Rangeergebouw.

Ten tweede zullen er muren worden aangebracht aan het rangeergebouw. Op dit moment heeft het rangeergebouw alleen maar een dak. Een rangeergebouw is het gebouw waar de treinen geplaatst worden wanneer de attractie gesloten is. Door de extra muren zullen de treinen beter beschermt zijn tegen regen en het koude weer van de winter. Hierdoor kunnen de treinen sneller ingezet worden en zo word de capaciteit dus verbeterd.

 

Bron: efteling.com Efteling blog