Kings Dominion kondigt Coconut Shores aan voor 2020

Het Amerikaanse park Kings Dominion sluit volgend jaar in haar waterpark Big Wave Bay. In ruil opent het park een nieuw gebied onder de naam Coconut Shores. De nieuwe zone bevat naast een kindergolfslagbad ook een waterspeeltoren met 8 glijbanen.

 

Kings Dominion in de Amerikaanse staat Virginia opende in 1975. Het park is bij het grote publiek vooral bekend om een groot aanbod aan achtbanen waaronder Intimidator 305 en Twisted Timbers. Maar het park heeft met Soak City ook een waterpark.

Voor Soak City maakte Kings Dominion bekend dat het golfslagbad Big Wave Bay zal sluiten om plaats te maken voor iets nieuws. Het nieuwe gebied dat in 2020 moet openen krijgt de naam Coconut Shores.

Ten eerste zal Coconut Shores Ligthouse Landing bevatten. Een multi-level waterspeeltoren van 45ft (13,7m). Naar eigen zeggen zal het nieuwe water speelgebied meer dan 200 elementen bevatten. Het gaat om onder andere twee gigantische kipbakken, die je een enorme douche bezorgen en 8 glijbanen.

Ten tweede komt in het nieuwe gebied Sand Dune Lagoon, een golfslagbad voor de kleinsten. Sand Dune Lagoon wordt 3000 vierkante meter groot. Het minigolfslagbad wordt 24-inch (0,61m) diep en zal golven te weeg brengen van één foot (0,30m). Daarnaast zal in het bad verschillende interactieve splash elementen te vinden zijn.

Ten slotte komt in Coconut Shores een nieuwe eetgelegenheid met Latijnse en Aziatische smaken.

Bron en foto’s: Kings Dominion