Eerste trackdelen RMC hybride achtbaan geplaatst in Busch Gardens Tampa

In het Amerikaanse pretpark Busch Gardens Tampa zijn de eerste trackdelen geplaatst van de hybride achtbaan die door Rocky Mountain Construction gebouwd wordt. Het is de oude houten achtbaan Gwazi die wordt omgebouwd tot een hybride rollercoaster met houten support en stalen track.

 

In januari van 2019 ging RMC van start met de eerste werkzaamheden aan Gwazi. De track van de baan werd verwijderd en heel wat supports werden weggehaald. Meer dan de helft van de oude achtbaan werd volledig verwijderd en dat is iets wat toch minder gebruikelijk is bij andere ombouwprojecten van deze fabrikant. Mogelijks was het hout in een te slechte staat om nog hergebruikt te kunnen worden. De rollercoaster heeft namelijk jarenlang stilgestaan zonder gebruikt te worden.

Begin april kwamen de eerste nieuwe trackdelen aan in het park. De stalen trackdelen hebben een paarse kleur gekregen. Op 15 mei werden de eerste nieuwe houten onderdelen gebouwd op de oude draagconstructie. Niet veel later werden ook de eerste stalen steunbalken gemonteerd. Deze dienen vaak ter ondersteuning bij speciale elementen zoals inversies en andere intense elementen. Ondertussen is er een nieuwe bouwfase aangebroken, want de eerste nieuwe trackdelen werden geïnstalleerd.

Veel details over het project heeft Busch Gardens Tampa nog niet naar buiten gebracht. De European Coaster Club (ECC) meldde in de 104ste uitgave van hun magazine First Drop dat de nieuwe Gwazi maar liefst 65 meter hoog zal worden. Daarnaast zal de achtbaan een 91° steile drop krijgen. Als dit klopt wordt de vernieuwde Gwazi zowel de hoogste als de steilste hybride achtbaan ter wereld. De rollercoaster zal beide records afsnoepen van Steel Vengeance in het Amerikaanse pretpark Cedar Point en Zadra in het Poolse pretpark Energylandia.

De ECC maakte nog meer bekend over de gloednieuwe achtbaan die gepland staat voor 2020. Volgens het magazine zal de nieuwe Gwazi haar duellerende aspect verliezen. De structuren van beide achtbanen zullen gebruikt worden om één grote achtbaan mee te vormen. Structuren van beide lift hills zullen gebruikt worden om een grote heuvel te vormen. Het enige wat Busch Gardens Tampa tot nog toe heeft bekendgemaakt is dat de achtbaan hoger zal worden dan 200 voet (61 meter).

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

Foto’s: Midway Mayhem