Sfeerverslag: Legoland Billund – 25 juli 2019

Wie Denemarken en pretparken in één zin vernoemt denkt meestal meteen ook aan Legoland Billund, het oer Lego park waar alles begon. Dit park werd gebouwd met als hoofdthema uiteraard de gekleurde blokjes. Wij als Themeparkfreaks konden natuurlijk geen Deense trip zonder dit park doen.

 

Goed op tijd arriveerden Themeparkfreaks Bob, Tim, Nathan, Benjamin, Lennert, Jasper en Kevin op de parking van Legoland Billund, die vlak naast de luchthaven van Billund gelegen is. Al bij de ingang merk je hoeveel Legoblokjes je zal kunnen ontdekken in het park.

Na het ontvangen van onze tickets, met dank aan de gastvrijheid van het park, trokken we naar onze eerste achtbaan, Dragen. Een powered coaster die gebouwd werd door Mack Rides. Meteen ook de enige in haar soort waarop we twee treintjes zagen. Deze rijden uiteraard niet gelijktijdig. De achtbaan begint met een stukje darkride dat je meeneemt doorheen taferelen met ridders, zeker en vast de moeite waard. Het outdoor gedeelte van de baan is niet erg lang, maar zeker niet minder leuk.

Met Viking River Splash heeft het park ook een unieke rapid river staan. Tijdens de rit vaar je doorheen een best pittig parcours en eindig je via een speciale lift met een grote splash.

Na het water tijd om weer de rails op te zoeken met onze tweede achtbaan. X-treme Racers is een wilde muis achtbaan, maar niet het klassieke type dat wij kennen. Dit is een large park model, die veel groter is. Behalve groter vonden wij de rit ook aangenamer dan de klassieke exemplaren.

Tijd nu voor een darkride. In The Temple neemt men je mee naar Egypte. Deze attractie laat je schieten op doelen, maar dat bleek niet zo heel simpel, de doelen zijn niet altijd even duidelijk en de rit was naar onze mening een beetje te kort.

Bij de attractie Fire Brigade moet je zelf de handen uit de mouwen steken. Je neemt plaats in de startblokken en waant je een echte brandweerman, in een race om zo snel mogelijk het vuur te blussen. Eens het startshot gegeven is, moet je zo snel mogelijk de brandweerwagen beklimmen en via een hendel zo snel mogelijk naar de brand toe racen. Eens deze geblust is, moet je zo snel mogelijk weer naar het startpunt rijden, om zo te bepalen wie de winnaar is.

Tijd voor alweer een achtbaan, ditmaal Polar X-plorer. Deze achtbaan werd gebouwd door Zierer en bevat enkele speciale elementen. De rit begint met een kettinglift, gevolgd door een snel en bochtig parcours, tot je plots tot stilstand komt en onverwacht een vrijeval maakt. Nadien volgt een stukje traag parcours door een pinguïngebied. Een echte topper in dit park, waar we meteen nog enkele ritjes op maakten.

Met Ice Pilots heeft Legoland alweer een unieke attractie. Hierbij neem je plaats op een stoetje dat bevestigd zit aan een robotarm. De bewegingen die deze maakt kan je zelf programmeren, zodat je alle kant op kan gaan en zelfs ondersteboven.

Het was ondertussen hoog tijd geworden om plaats te nemen op de tribune voor de nieuwe Battle of The Bricks show. Deze show neemt je mee naar het riddertijdperk waar ruiters tegen elkaar strijden in meerdere disciplines. Zelf kies je voor de rode of blauwe kant en moet je supporteren voor je favoriete ridder, wat de show meteen interactief maakte. Zeker de moeite waard om deze te bekijken.

Ondertussen kwamen we aan bij onze laatste achtbaan van de dag, waar we behoorlijk wat geduld moesten uitoefenen, want de nieuwste aanwinst van het park is zeer populair. Flying Eagle is een Zierer baantje, dat een zeer familiale rit aanbiedt.

In Pirate Boats namen we plaats voor een bootritje, dat ons doorheen een Piratengebied voer. Langsheen de rit zie je heel wat tafereeltjes met piraten en vaar je zelfs doorheen een stukje darkride.

Bij Ghost – The Haunted House betraden we een spookhuis, waar je via een soort fun house je weg moest zoeken. Er was zelfs een spiegelgang, maar de apotheose was een vrijevaltoren. Natuurlijk is dit niet de grootste, maar de hele ervaring beviel ons best.

Op een warme zomerdag, zoals wij die beleefden, waren we blij dat we de waterattractie Pirate Splash Battle konden doen. Vanuit de bootjes kon je zowel op elkaar, op de omstaanders als op doelen schieten. Heerlijke afkoeling op een dag als deze.

Aangezien we de belangrijkste attracties aangedaan hadden, kozen we er voor om opnieuw een show te bekijken. An adventurous Stunt Show speelde zich af in een kasteel. Tijdens de show zie je hoe het gouden Legoblokje van de koning gestolen wordt. De wachters zetten de achtervolging in, maar het blijkt de prinses te zijn die de dag kan redden. In deze show werd heel wat humor verwerkt, al was deze wel op het niveau van de jongere bezoekers.

Na de show gingen we op ontdekking in de Ninjago-zone, waar opnieuw heel wat figuren te vinden waren en een darkride, waarbij je doormiddel van handbewegingen moet proberen je ninjacapaciteiten te tonen.

Onze dag sloten we af door rond te kuieren in het Miniland-gedeelte van het park. Hier vind je talloze bekende gebouwen van over de hele wereld, telkens volledig gebouwd met Legoblokjes.

Legoland was een gezellig park, waar het behoorlijk druk kan worden. Iedereen wil natuurlijk dit kleurrijke park bezoeken.