Zevende Blue Fire-kloon voor Chinese Wuxi Sunac Land

In het Chinese Wuxi Sunac Land is Steam Racers bijna klaar om open te gaan voor het publiek, de achtbaan maakte afgelopen week volop testrondjes. Steam Racers is tevens de zevende identieke kloon van Blue Fire in het Duitse Europa Park.

Wuxi Sunac Land opende op 29 juni 2019 zijn deuren met één achtbaan: Falcon, wat tevens de hoogste Wing-Coaster van de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard is. Nu lijken de werkzaamheden van hun tweede achtbaan Steam Racers bijna afgelopen. Er zijn immers foto’s opgedoken van de achtbaan in actie. Ook is de zogenaamde zero-car (de ‘neus’) nog niet op de trein geplaatst, wat duidelijk te zien is in onderstaande foto’s.

Zoals eerder al vermeld wordt Steam Racers een exacte kloon van Blue Fire in Europa Park. Van dit populaire achtbaanmodel van de Duitste fabrikant Mack Rides zijn reeds zes modellen in werking, de zevende (Steam Racers) aan het testen en een achtste achtbaan in opbouw voor 2021. Blue Fire (en dus ook al zijn identieke klonen) gaat 100 km/h door middel van een LSM-lancering, is 38 meter hoog en heeft een lengte van 1 056 meter. In de lay-out zitten 4 inversies verwerkt waaronder een 32 meter hoge verticale looping.

 

Bron: rcdb.com, Miyapa Masane