Shanghai Haichang Ocean Park opent unieke waterattractie

Het Chinese Shanghai Haichang Ocean Park heeft haar nieuwste aanwinst geopend. Het gaat om een combinatie van een Spinning Rapid Ride en een klassieke Rapid River. In het Engels zal de attractie door het leven gaan als Fire Falls.

 

Shanghai Haichang Ocean Park pakt dit jaar uit met een nieuwe waterattractie. Fire Falls, zoals de attractie in het Engels heet, is een combinatie geworden van een spinning rapid ride en een klassieke rapid river. De spinning rapid ride kennen we onder andere van Parc Astérix, waar het attractietype te vinden is onder de naam L’Oxygénarium. Fire Falls werd gebouwd door het Canadese WhiteWater West Industries.

In Fire Falls leg je een weg af van om en bij de 1 kilometer. De totale ervaring door een vulkanisch landschap, dat is opgetrokken, duurt 10 minuten. Tijdens de rit ervaar je meerdere drops waarvan de hoogste 21 meter bedraagt.

Naast de nieuwigheid van dit jaar biedt Shanghai Haichang Ocean Park ook voor de achtbaanfans plezier. Naast een kinderachtbaan van Zamperla heeft het park met Steel Dolphin sinds vorig jaar ook een gelanceerde achtbaan van Intamin in huis.

 

 

 

Bron: hpzh.org

Foto’s: Shanghai Haichang Ocean Park