Phoenix geopend in Adventureland

Adventureland, gelegen in de Amerikaanse staat Iowa, heeft zijn nieuwste aanwinst geopend. De nieuwste attractie is een spinning coaster die gebouwd werd door Maurer Rides. De achtbaan kreeg de naam Phoenix.

 

Adventureland opende in 1973. Samen met het waterpark biedt het naar eigen zeggen meer dan 100 attracties en shows aan op een terrein van 73 hectaren. Het attractiepark heeft 5 achtbanen. Daarvan is de Gerstlauer Infinity Coaster The Monster de laatste nieuwe. Deze werd geopend in 2016. Met Phoenix opende het park zijn zesde rollercoaster.

Phoenix is een spinning coaster gebouwd door Maurer Rides. Een vergelijkbare achtbaan is te vinden in Bobbejaanland onder de naam Naga Bay. De baan is 15,5 meter hoog en 430 meter lang. De maximale snelheid bedraagt 60 km/uur. Op de track is er plaats voor 5 draaiende karretjes met telkens plaats voor vier personen.

De nieuwe achtbaan kwam op de plaats van de in 2017 verwijderde thrill ride The Inverter. De kostprijs van de nieuwe attractie bedraagt 6 miljoen dollar (5,3 miljoen euro).

 

Bron: rcdb