Phantasialand opent VR-achtbaan Crazy Bats

Het Duitse pretpark Phantasialand heeft achtbaan Temple of the Night Hawk een virtual reality update gegeven. De vernieuwde achtbaan gaat voortaan door het leven als Crazy Bats. Sinds 25 juni is de nieuwe beleving open voor het grote publiek.

 

Op het nieuwe gebied Rookburgh is het nog steeds wachten. Maar dat betekend niet dat het Duitse pretpark Phantasialand stil zit. De in 1988 geopende achtbaan Temple of the Night Hawk (voorheen: Space Center) werd door het park een derde leven in geblazen. De langste overdekte achtbaan ter wereld kreeg een virtual reality update. De baan zal voortaan door het leven gaan als Crazy Bats.

 

Voor de nieuwste beleving gebruikt Phantasialand de nieuwste technieken inzake VR. Terwijl dat andere parken opteren voor een VR-bril met smartphones, opteert het park voor een VR-bril met twee permanent geïnstalleerde schermen en speciale lenzen. Volgens het park zijn gsm’s erg gevoelig voor interferentie en bieden ze geen bevredigende beeldkwaliteit. Daarnaast draagt men tijdens het rijden ook een hoofdtelefoon om via speciaal componeerde muziek en geluidseffecten de beleving nog te versterken.

 

Voor Crazy Bats werden drie varianten van de 3D-animatiefilm geproduceerd. Een voor passagiers vooraan in de trein, één voor rijders in het midden van de trein en tot slot eentje voor degene die achteraan in de trein zitten. Op deze manier is de film perfect afgestemd op de rit op elke stoel.

Het verhaal van de nieuwe film gaat over drie vleermuizen. Ze verblijven in een mysterieus kasteel met lange gangen en weelderige zalen. Zodra gasten het kasteel betreden willen ze de gunst winnen met geschenken en elkaar overtreffen. Helaas loopt het mis en belandt het volledige kasteel onder een laag ijs. De drie vleermuizen proberen alles om het ijs te vernietigen.

 

De productie van de film lag in handen van Ambient Entertainment, die eerder ook al werkte voor Europa Park. Via een teaser video die online verscheen maakt Phantasialand ons warm -of moeten we zeggen koud?- voor het nieuwe avontuur.

 

 

Bij de vernieuwingsoperatie werd ook de wachtrij, station en achtbaantrein aangepakt. Deze laatste heeft voortaan een wit-zilver-achtige kleur.

De VR beleving is toegankelijk vanaf 1m20 en zit bij in de inkomprijs. Voor de mensen die niets van virtual reality moeten weten kunnen de achtbaan ook zonder blijven ervaren.

 

Bron: parkerlebenis

Foto’s: Phantasialand