Nieuwe Rapid River in opbouw bij Legendia

Het Poolse pretpark Legendia gaat in 2020 uitpakken met een grote nieuwe attractie. Dit nieuws maakten we eerder dit jaar al bekend. Ondertussen zijn na de grondvoorbereidingswerken die vorig jaar al van start gingen, ook de werken voor de funderingen van start gegaan. Het wordt een Rapid River (ook wel ronde bootjes genoemd) die in juni van 2020 moet openen voor het publiek.

 

Wie Legendia sinds 2018 bezocht kon de grote spandoeken al zien hangen. “Wij bouwen een nieuwe attractie tegen 2020”, staat er te lezen op de blauwe spandoeken die gevestigd zijn aan houten schuttingen. Deze houten schuttingen spannen een groot oppervlak af in het park die bedoeld is voor de nieuwe attractie.

De afgelopen maanden werd de oppervlakte bouwklaar gemaakt, dit wil zeggen dat de oneffenheden op het stuk grond er zijn uitgehaald en de oppervlakte gelijk is gemaakt. Het afgebakend terrein loopt van de dubbele looping achtbaan Diabelska Pętla (tot vorig jaar gekend onder de naam Tornado), tot de spectaculaire achtbaan Lech Coaster die gebouwd werd door Vekoma in 2017.

Ondertussen zijn de werken voor de funderingen van start gegaan. Er is een soort gleuf gebouwd alsook het begin van een vaarkom waarin de ronde bootjes het parcours zullen afleggen. Het is de bedoeling dat de attractie zal openen in juni van 2020.

Legendia Śląskie Wesołe Miasteczko, wat de volledige naam van het park is, werd bekend bij het grote publiek toen ze in 2017 de spectaculaire Lech Coaster bouwde. De achtbaan werd gemaakt door Vekoma en geeft een enorm pittige rit weg. De rollercoaster is 40 meter hoog en tijdens de rit wordt er een snelheid van 95 km/u bereikt. Op het 908 meter lange parcours wisselen de spectaculaire elementen elkaar af met verschillende snelle richting wissels, airtime momenten en drie inversies. Dit alles werd gestopt in een mooi themagebied met als kers op de taart een gigantische arend.

 

Naast de nieuwe achtbaan, die een investering was van 4,36 miljoen euro, investeerde het park ook in een nieuwe darkride dat een samenwerking was tussen Alterface en Jora Vision. Bazyliszek is gebouwd met de modernste technologieën en is een unieke ervaring geworden. Daarnaast werd het volledige park de afgelopen jaren volledig gethematiseerd door Jora Vision en op deze manier in een compleet nieuw jasje gestopt.

 

 

Bron: Legendia Śląskie Wesołe Miasteczko

Foto’s: skyscrapercity