Meer details bekend omtrent nieuwe achtbaan Nigloland

Het Franse pretpark Nigloland zal volgend jaar een nieuwe achtbaan openen om hun Big Apple te vervangen. Dit werd reeds een tijdje in het park zelf aangekondigd, nu geeft het park meer details vrij.

 

Nigloland, gelegen in Dolancourt, zal haar bestaande achtbaan Chenille sluiten op het einde van dit seizoen afbreken. Op deze plaats waren er ook al heel wat aankondigingen te vinden van een nieuwe attractie die volgend jaar zou openen. Op verschillende fora werd al druk gespeculeerd over de naam en het soort attractie, maar daar is nu eindelijk wat meer duidelijkheid rond.

Het park maakte bekend dat het effectief om een nieuwe achtbaan gaat met de naam “Noisette Express”. Net als haar voorganger zal het een achtbaan worden voor de ganse familie, kinderen kunnen een ritje maken vanaf 90 cm onder begeleiding. De achtbaan werd ontworpen door Art Engineering, de theming door P&P projects. De lengte van de baan wordt 220 meter en je legt het ritje tweemaal af.

Deze nieuwe achtbaan zal wat meer plaats innemen dan de huidige achtbaan. In het park is te zien dat men al begonnen is met het klaarmaken van de grond nabij de bestaande Big Apple achtbaan. 

Nigloland  wil zich ook concentreren op ecologie met Noisette Express. Het park plant 200 bomen en struiken rond de attractie voor een totale onderdompeling in het thema. Bovendien koos Nigloland voor een energiezuinige attractie dankzij alle technische keuzes van de ingenieurs.