Maxx Force officieel geopend in Six Flags Great America

Het Amerikaanse pretpark Six Flags Great America opende zijn nieuwe gelanceerde achtbaan. De achtbaan werd gebouwd door S&S Sansei Technologies. De nieuwste aanwinst voor het park draagt de naam Maxx Force.

 

De nieuwste aanwinst van Six Flags Great America is een gelanceerde achtbaan. De baan, die gebouwd werd door S&S Sansei Technologies heeft de naam Maxx Force gekregen. De achtbaan bereikt op amper 2 seconden een snelheid van 125,5 km/u. De attractie heeft treintjes die lijken op een formule 1-bolide en deze scheren doorheen een lay-out met vijf inversies. De 53,3 meter hoge coaster werd gebouwd in de “Carrousel Plaza”-zone van het park. Het is inmiddels de 16de achtbaan van Six Flags Great America.

 

Maxx Force zal meerdere records doen sneuvelen. Zo heeft deze achtbaan de snelste inversie op een achtbaan ter wereld, alsook de hoogste dubbele looping ter wereld (53,3 meter). Daarnaast heeft Maxx Force de snelste acceleratie van alle gelanceerde achtbanen in Noord-Amerika. De snelste inversie van de achtbaan wordt een Zero-G Roll, die genomen wordt aan 97 km/u.

 

Inmiddels verschenen op YouTube ook de eerste beelden van de nieuwe baan.