Fotoalbum: Legendia – juni 2019

Tijdens een warme lentedag hielden we halt bij het Poolse stadspark Legendia, of Legendia Śląskie Wesołe Miasteczko om volledig te zijn. Het pretpark is gelegen in een enorm groot stadspark dat verschillende recreatiedoeleinden kent (er is zelfs een gigantisch voetbalstadion aan de andere kant van het stadspark bereikbaar via een kabellift), maar het is natuurlijk vooral het attractiepark Legendia dat de Themeparkfreaks naar hier lokt. In het park staat er de eerste Bermuda Blitz-achtbaan van de Nederlandse fabrikant Vekoma. Deze klepper van 40 meter hoog opende op 1 juli 2017 en is nog steeds één van de grootste blikvangers van het park. Het pretpark zal in 2020 uitpakken met een grote nieuwe attractie. Dit is te zien op spandoeken die in het park hangen. Het wordt een zeer grote waterattractie die in juni van 2020 moet openen voor het publiek.