Efteling verkoopt achtbaan-karretje Bob

De Efteling biedt een karretje van de bobslee baan Bob aan op de Nederlandse veilingsite Marktplaats.

Bob, de bobslee baan van de Efteling, zal later dit jaar in september sluiten, de attractie moet plaats maken voor een nieuwe achtbaan genaamd Max en Morritz. Deze zal in 2020 openen

 

Woordvoerster Nina Hawinkels zegt dat ze met de verkoop op symbolische wijze afscheid nemen van de attractie, die zowel voor hun als voor de gasten veel betekend heeft.

Efteling zal met deze verkoop nog veel meer betekenis aan deze attractie geven. De opbrengst gaat namelijk volledig naar Villa Pardoes, het vakantieverblijf in Kaatsheuvel voor ernstig zieke kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Het hoogste bod is momenteel ruim 70.000 euro.

Naast het bobslee-karretje bied de Efteling ook nog 2 tirolerhoedjes aan die ongeveer 34 jaar geleden deel uitmaakte van de werkkleding van het personeel aan de attractie. Ook een Pluchen elandhoofd dat ooit deel uitmaakte als decoratie stuk aan de Bobbaan tijdens Winter Eteling

Hoeveel de Objecten juist gaan opbrengen durft de woordvoerster niet voorspellen maar ze laat wel weten dat elke euro voor Villa Pardoes telt.

 

 

Bron: HLN.be en Efteling