Eerste baandelen komen aan in Universal Orlando voor nieuwe achtbaan

In het Amerikaanse Universal Orlando Resort zijn een paar dagen geleden de eerste baandelen voor een nieuwe achtbaan gespot. Universal heeft nog geen officiële aankondiging gedaan voor een nieuwe achtbaan, maar er zijn toch al sterke aanwijzingen te zien in Universal’s Islands of Adventure.

 

Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure opende vorige week in Universal’s Islands of Adventure in het Amerikaanse Universal Orlando Resort. Maar tijd om even tot rust te komen is er niet, want de eerste baandelen voor weer een nieuwe achtbaan zijn reeds ter plaatse aangekomen. Op foto’s die opdoken zijn te zien dat enkele zwartgekleurde baandelen op een grasveld achter het park opgeslagen liggen. Aan de vorm en het uitzicht van de baandelen te zien kunnen we met honderd procent zekerheid zeggen dat het, ook hier weer, over een achtbaan van de Zwitserse fabrikant Intamin gaat.

Ook al heeft Universal officieel nog niets bekendgemaakt over dit project, zijn er in het park zelf toch al sterke aanwijzingen te vinden over waar de nieuwe achtbaan komt te liggen. Zo is men voor het Jurassic Park Discovery Center een heel gebied bouwklaar aan het maken naast de vijver. Men heeft een loopbrug afgebroken en er zijn ook al immens veel bomen en planten verdwenen om plaats te maken voor de nieuwe uitbreiding.

Dat de nieuwe achtbaan in het Jurassic Park themagebied komt te liggen is wel duidelijk, maar om wat voor achtbaantype het gaat is nog niet gekend. Wel gaan er verscheidene geruchten de ronde dat het om een gelanceerde achtbaan gaat met een topsnelheid van meer dan 112 km/h. Het thema voor de nieuwe achtbaan zou aansluiten bij de nieuwe ‘Jurassic World’ filmserie en zou de raptor Blue in de hoofdrol hebben. Of deze geruchten waar zijn, valt nu enkel nog te raden.

 

Bron en foto’s: Midway Mayhem