Chocolate Nation verwelkomt nieuwe bewoner

Omdat kinderen net zo dol zijn op Belgische chocolade als volwassenen heeft speciaal voor hen – en uiteraard hun papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en vriendjes en vriendinnetjes – een nieuwe bewoner zijn intrek genomen in het belevingsmuseum Chocolate Nation. Deze inwoner is petit oftewel piepklein. Het is le Petit Chocolatier. In elke ruimte van het museum is hij actief aan het werk.  Je moet hem wel even zoeken, want soms haalt hij kattenkwaad uit. “Iedere ruimte van het museum wordt als het ware een zoekplaatje voor de kinderen waar ze le Petit Chocolatier moeten zien te vinden,”  aldus Catherine Stuyck, Marketing Manager Chocolate Nation.

 

Zoektocht

“Kinderen worden vanaf het begin van de beleving meteen attent gemaakt op het feit dat le Petit Chocolatier hen staat op te wachten,” zegt Stuyck. “Want naast de ingang van het chocolade belevingsmuseum, heeft le Petit Chocolatier zijn eigen kleine voordeur waar hij zijn hoofdje om het hoekje steekt.” In het museum zelf heeft hij zich in iedere ruimte verstopt. Je vindt hem hangend aan een cacaoboom op zoek naar  de beste bonen, op inspectietocht bij de levensgrote chocolade fantasiemachine en natuurlijk snoepend van de overheerlijke chocolade, want dat mogen de bezoekers van het museum tenslotte ook. “Het idee is vergelijkbaar met dat in zoekboeken voor kinderen als bijvoorbeeld ‘Waar is Wally’,” legt Stuyck verder uit. “Het valt ons vooral op dat het meestal de kinderen zijn die als eersten le Petit Chocolatier weten te vinden, volwassenen hebben er meer moeite mee,” lacht zij.

 

Museumbezoekers van 0 tot 100 jaar

Belgische chocolade is wereldberoemd en bovendien super lekker. Want in het grootste Belgische chocolade belevingsmuseum ter wereld leer je over en mag je ook proeven van Belgische chocolade. Het museum trekt dan ook bezoekers van over de hele wereld en van alle leeftijden. In het gastenboek van Chocolate Nation dat in de vrij toegankelijke chocoladewinkel van het museum ligt, vind je terug wat oud en jong van het museum vindt. Een dame van ruim 80 laat weten dat het museumbezoek de gelukkigste dag van haar leven was, een man van middelbare leeftijd zegt: ‘Hoe houdt u uw huwelijk fris, kom hier naartoe’, en een jongentje van 10 jaar laat weten het idee te hebben gehad dat hij het gouden ticket gewonnen had.

 

Leuk en lekker leren

“Kinderen leren door een tour te maken door Chocolate Nation spelenderwijs veel over Belgische chocolade. Het is leuk en lekker leren hier, horen we terug.” Chocolate Nation vervuld een educatieve rol en weet kinderen te enthousiasmeren voor het beroep van chocolatier. “Naast brandweerman, juf en piloot zien we dat meisjes en jongens – nadat ze één van onze chocolatiers aan het werk hebben gezien in de demonstratieruimte – later zelf chocolatier willen worden.”

 

Le petit chocolatier is overal… zelfs in het dessert

Om de nieuwe bewoner van Chocolate Nation alle eer te geven die hij verdient, ontwikkelde onze chocolatiers een speciaal chocoladedessert waar le Petit Chocolatier de hoofdrol in speelt.

“Het dessert bestaat uit verschillende chocoladetoetsen verpakt in een chocolade omhulsel. De gast mag dat omhulsel met zijn lepel zelf kapot slaan om bij al het lekkers te geraken.”

De chocolade van het dessert wordt door de chocolatiers gemaakt in de bean-to-bar van Chocolate Nation en wordt geserveerd in het naastgelegen restaurant Octave, het enige restaurant ter wereld dat over een eigen bean-to-bar beschikt. De lekkernij kan besteld worden als dessert na een lunch of diner, maar er kan ook overdag van gesmuld worden met een kop koffie of huisgemaakte warme chocolademelk. Volgens Stuyck is het dessert niet alleen bij kinderen populair. En wie de smaak van Belgische chocolade kent, zal dat begrijpen.