Bouwvergunning Dive Coaster voor SeaWorld San Diego goedgekeurd

De bouwvergunning voor de Dive Coaster die SeaWorld San Diego in 2020 wil openen, is goedgekeurd. De achtbaan zal gebouwd worden door de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard en krijgt de naam Mako. Ook de andere parken van de Sea World groep zullen in 2020 een nieuwe achtbaan krijgen.

 

Goed nieuws uit Amerika. Daar heeft de California CoastalCommission de bouwplannen voor de nieuwe Dive Coaster in SeaWorld San Diego goedgekeurd. Alvorens de commissie de plannen goedkeurde, waren verschillende andere raden het ook al eens geraakt over de komst van het project. Zo keurde onder andere de Mission Bay Park Committee, het Park and Recreation Board en de gemeenteraad de bouwplannen goed. Door de goedkeuring van de California CoastalCommission kunnen de bouwwerken nu binnenkort van start gaan.

 

De Dive Coaster krijgt de naam Mako en wordt de tweede hoogste attractie van het park, na de SkyTower. Mako wordt 46,6 meter hoog en zal een verticale drop krijgen van 43,6 meter diep. Tijdens de rit zal er een snelheid van 96,6 km/u behaalt worden en zullen de inzittende driemaal overkop gaan. De inversies zijn een Immelmann, een Barrel Roll en een Corkscrew. De achtbaan wordt voorzien van vloerloze treintjes waardoor de benen van de bezoekers los zullen hangen tijdens de rit.

 

De bouwwerken zullen zeer binnenkort beginnen en naar alle verwachtingen zullen ze in mei van 2020 worden afgerond. Tot nu toe is het hekwerk geplaatst die de bouwwerken moeten afbakenen van de rest van het park. Als onderdeel van de bouwvoorwaarden heeft SeaWorld ermee ingestemd om geen verlichting of speciale effecten boven op de lifthill te plaatsen, zodat de achtbaan‘s nachts vrijwel onzichtbaar is. Daarnaast zullen de dieren bij Wild Arctic in de gaten gehouden worden om zeker te zijn dat ze geen hinder ondervinden van het bouwlawaai.

Pretparkfan “CoasterMac305” maakte in NoLimits 2, een simulatieprogramma om achtbanen en pretparken te creëren, alvast een reconstructie van hoe de baan er zou kunnen uitzien.

 

 

Bron: Behind The Thrills // Foto: SeaWorld San Diego