Werken spectaculaire achtbaan gaan vooruit in Walt Disney World

De werken in het Walt Disney World resort te Orlando voor de nieuwe spectaculaire gelanceerde rollercoaster gaan in een recordtempo vooruit. De achtbaan wordt er ééntje zoals de spectaculaire motorcoaster “Tron Lightcycle Power Run” uit het Chinese Disneyland pretpark in Shanghai. De nieuwigheid zal in het Magic Kingdom-pretpark van het resort komen te staan voor de 50ste verjaardag van het park.

 

De grondvoorbereidingswerken voor de nieuwe achtbaan in Magic Kingdom waren al gedurende een jaar bezig aan een rustig tempo. Dit veranderde toen half mei de werken voor het eerst de hoogte ingingen. Sindsdien wordt er in een verschrikkelijk hard tempo gewerkt en ondertussen staan er al enorm veel supports en track recht.

De nieuwe attractie wordt een Tron Lightcycle Power Run-achtbaan. Tron Lightcycle Power Run is een gelanceerde achtbaan, gebouwd door de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma, in Shanghai Disneyland (China). De achtbaan opende daar in 2016 en is volledig overdekt. Het parcours loopt ook voor een groot deel in het donker en er werd gebruikgemaakt van verschillende lichteffecten om de achtbaanervaring nog specialer te maken.

Tijdens de rit worden de bezoekers gelanceerd tot een snelheid van 95,4 km/u. Hiermee is Tron de snelste Disney-achtbaan ter wereld. Het parcours van de achtbaan is 966 meter lang en 23,8 meter hoog. De motorcoaster-achtbaan wordt de spectaculaire attractie waarmee het park zal uitpakken in 2021 voor haar 50ste verjaardag. Deze komt te liggen op een nieuw stuk terrein naast Space Mountain. Hieronder kan je een virtueel ritje maken op de achtbaan.

 

 

Foto’s: Blog Micky, bioreconstruct