Vier schattige poolwolfbaby’s op het Domein van de Grotten van Han!

Geweldig nieuws uit het Wildpark van Han-sur-Lesse. Vier poolwolfpups werden een paar weken geleden geboren. De roedel stelt het uitstekend, en de kleintjes verkennen vrolijk de wereld om zich heen!

 

Vorig jaar werden we verblijd met één pupje, Greya, die door de jonge mama Keysa met veel liefde en geduld werd grootgebracht. Greya is nu een trotse grote zus van vier wollige bolletjes en omringt haar twee kleine zusjes en twee broertjes met evenveel liefde als haar mama. De pups hebben voorlopig nog geen naam.

 

 

Babyboom in het Wildpark

De ene babyborrel na de andere volgt zich op in het Wildpark: in de vallei van de bizons beviel Sparion van een gezond bizonkalfje, twee pluizige rendiertjes vrolijken het rendierverblijf op en verschillende snoezige oerosjes, przewalskiveulens, hertenkalfjes, everzwijnbiggetjes en

moeflonlammetjes zorgen voor veel “oohs” en “aahs”!

 

Diep verdoken in hun hol

16 mei was een belangrijke dag voor onze Parkrangers. Dit was hét moment om de 4 pups van 14 dagen oud te gaan ontdekken in hun hol. Geen sinecure! De gang dat naar het nest leidt is namelijk zo smal dat onze (gelukkig erg slanke) Rangermeisjes zich letterlijk in alle kanten hebben moeten wringen. Een speleoavontuur is er niks tegen!

Uiteindelijk zijn de kleintjes met succes onderzocht, gevaccineerd en gechipt. Ze bevinden zich allemaal in perfecte gezondheid. Eerst nog een grondige inspectie van de dierenarts en daarna snel weer terug naar het veilige nest bij mama en de rest van de roedel!

 

De familie breidt zich uit

De poolwolf is een ondersoort van de wolf en aanwezig op het Domein sinds 2017. Twee mannetjes, Geri en Freki, en een vrouwtje Keysa vormden het originele trio. Vorig jaar kwam daar de kleine Greya bij. En dankzij de geboorte van deze vierling hebben we vandaag een zeer aantrekkelijke poolwolfroedel in het Wildpark!

 

Flexibel en intelligent

Iedere wolvensoort is bekend voor haar intelligentie en flexibiliteit. Het is dankzij deze eigenschappen dat de wolf, wellicht het meest bejaagde zoogdier ter wereld, toch heeft weten te overleven. De poolwolf leeft bij temperaturen van -60°, kan weken zonder voedsel en jaagt soms dagen aan een stuk, non stop. Wist je dat een wolvenroedel, door goed samen te werken, een muskusos van ongeveer 1000 kilo kan overmeesteren? Doordat de mens niet kan overleven in het koude Alaska is de poolwolf, in tegenstelling tot alle andere wolvensoorten, niet verdreven en komt hij nog altijd voor in zijn oorspronkelijke habitat!