Ontdek hier de attractielijst van de Gelaender Kirmes

De Nederlandse Gelaender Kirmes zal dit jaar doorgaan van 14 juni tot en met 19 juni in Geleen. Geleen is gelegen helemaal in het zuidoosten van het land, tussen België en Duitsland. Er zullen 80 kraampjes aanwezig zijn, waaronder 19 attracties van het type grootvermaak.

 

De kermis situeert zich rond de Markt, Nieuwe Markt, Raadhuisstraat en Rijksweg in Geleen. Daar zullen de 90 kraampjes opgesteld worden. Achtbaanfans kunnen genieten van twee achtbanen. De grootste is de Spinning Coaster van Buwalda. De andere achtbaan is de Bugs & Bees van Hendriks.

Wie niet bang is van hoogtes en van grote snelheden houdt, kan terecht in de Booster Maxx van ondernemer de Voer. Ook niet te onderschatten is de Air Race Bungee van de Voer, een bungee attractie waarbij je in een bal zit die wordt afgeschoten doormiddel van elastieken. Wie liever op een rustige manier een uitzicht over de kermis krijgt kan terecht in het reuzenrad Sky Club van Lamberinck.

Wie van thrill rides houdt kan terecht in de gloednieuwe Surf Ride “Fire Ball” van Stroucken, de Heavy Rotation “Reactor” van Moonen, de Afterburner “Show Time” van de heer van de Wiel, de Polyp “Happy Spider” van Lutjens, de Break Dance “Future Dance” van Boesveld en de Gravitron “Star Wars” van Swinkels.

Fun kan je beleven op de Cake Walk van Reemer, het funhouse Fire Department van Ordelman en de botsauto’s. Wie geen vrees heeft kan zijn dapperheid beproeven in het spookhuis Haunted Castle van Lutjens.

Nieuw dit jaar is de World of the Living Dinosaurs van Velthuys, het gaat om een kijkvermaak attractie over dinosaurussen. De volledige attractielijst kan je hieronder terugvinden, tezamen met heel wat video’s van de attracties. Naast het grootvermaak zal er ook heel wat kleinvermaak aanwezig zijn, aangevuld met speel- en gokkraampjes, maar ook drank- en eetstanden.

 

Attractielijst van het grootvermaak:

Air Race Bungee – de Voer (Ejections Seat)

Crazy Cars – Elsinga (Botsauto’s)

Booster Maxx – de Voer (Booster)

Cake Walk – Reemer (Cake Walk)

Cocoon – Lutgens (Rupsmolen)

Fire Ball – Stroucken (Surf Ride)

Fire Department – Ordelman (Funhouse)

Flying Jumbo – Vermolen (Vliegmolen)

Future Dance – Boesveld (Break Dance 3)

Bug & Bees – Hendriks (Family Coaster)

Happy Spider – Lutjens (Polyp/Spider)

Haunted Castle – Lutjens (Spookhuis)

Reactor – Moonen (Heavy Rotation)

Rue de Paris – Punt/Sloots (Funhouse)

Show Time – van de Wiel (Afterburner)

Sky Club – Lamberink (Reuzenrad)

Spinning Coaster – Buwalda (Spinning Coaster)

Star Wars – Swinkels (Gravitron)

World of the Living Dinosaurs – Velthuys (Kijkwerk)

 

 

 

Bronnen: Kermisvermaak, themepark.nl, Gelaender Kirmes