ICON Park kondigt ’s werelds hoogste Gyro Drop attractie en slingshot aan

Alsof de hoogste Star Flyer ter wereld, met een hoogte van bijna 140 meter niet genoeg is, wil het Amerikaanse Amusementspark ICON Park nu ook de hoogste Gyro Droptoren en hoogste Slingshot attractie ter wereld openen.

 

Wie geen hoogtevrees heeft moet zeker ICON Park op zijn of haar wishlist zetten. Dit amusementspark heeft momenteel de hoogste Star Flyer ter wereld gebouwd, met een hoogte van net geen 140 meter. Alsook kan je er plaatsnemen in een reuzenrad met een hoogte van 122 meter, wat het meteen één van de hoogste reuzenraden ter wereld maakt.

 

Maar dat alles blijkt nog niet genoeg, Volgend jaar wil het park twee gloednieuwe, wereldrecord brekende attracties openen. De eerste wordt een Gyro Droptoren, die een hoogte zal krijgen van 122 meter. Dit maakt het de hoogste in zijn soort. De toren zal gebouwd worden door het Australische bedrijf Funtime, dat ook instond voor de huidige recordhouder Highlander in Hansa-Park. Wie een ritje maakt zal doormiddel van een draaiende gondel naar boven gaan, waarna de stoeltjes voorover zullen kantelen, voordat je aan de vrijeval begint.

Verder wordt de grootste SlingShot-attractie ter wereld gebouwd in ICON Park. Deze zal een hoogte bereiken van 91 meter. Bezoekers zullen plaatsnemen in een zitje en doormiddel van twee kabels omhoog gelanceerd worden.

 

Bron en foto: ICON Park