Fotoalbum: Blackpool Pleasure Beach – 13 april 2019

We zullen meteen opbiechten dat we niet in de waterattractie Valhalla zijn geweest tijdens deze dag. Tot zeven keer toe wens ik mijn verontschuldigen hiervoor aan te bieden. De weersomstandigheden waren volgens ons niet gunstig genoeg om een nat pak te halen. Noem ons gerust, tot pakweg drie keer toe, mietjes of koukleumen. Deze beledigingen hebben we vast verdiend.

Hopelijk kunnen we daarmee dit gegeven aan de kant zetten en toch even iets meer vertellen over dit fotoalbum.

Blackpool Pleasure Beach is een Engels pretpark gelegen aan de kust van Fylde in Blackpool. Het park werd gesticht in 1896. Het is een van de meest bezochte toeristische attracties in het Verenigd Koninkrijk. Het park kent vele records, waaronder het grootste aantal achtbanen van een park in het Verenigd Koninkrijk (13), waarvan vier houten achtbanen: de Big Dipper, Blue Flyer, Grand National (2) en Nickelodeon Streak. Toen The Big One in 1994 geopend werd was het de hoogste en snelste achtbaan ter wereld. Het was ook de steilste, met een hellingshoek van 65° en een van de langste, met een lengte van 1.675 meter.