Derde nieuwe achtbaan voor Energylandia is compleet

Het blijft ontzettend hard gaan voor het Poolse pretpark Energylandia. Het pretpark opende de deuren in 2014 en bouwde op 5 jaar tijd maar liefst 12 achtbanen. Voor 2020 zijn er al bouwwerken bezig aan 3 verschillende andere achtbanen. De werken aan de derde achtbaan zijn afgerond.

 

Ja, u leest het goed, de bouwwerken van de derde nieuwe achtbaan in het Poolse pretpark Energylandia zijn voltooid. Vorig jaar begonnen de werken aan de grootste nieuwe achtbaan van 2020, een hybride coaster Zadra van de Amerikaanse fabrikant RMC. Het wordt de 3de achtbaan van de fabrikant in Europa na de houten achtbaan Wildfire in Kolmården, die opende in 2016 en de gloednieuwe hybride achtbaan Untamed in Walibi Holland die op 1 juli 2019 moet openen.

De tweede nieuwe achtbaan voor Energylandia in 2020 is een familie coaster van Vekoma. Het gaat om een achtbaan van het model Junior Coaster. De rollercoaster zal een snelheid behalen van 44,6 km/u en is 13 meter hoog. De tracklengte bedraagt 247 meter.

Ondertussen staat er ook al een 3de nieuwe achtbaan volledig recht. Het gaat om een achtbaan van de Italiaanse fabrikant Preston & Barbieri met de naam Junior Coaster. Dit is een rollercoaster van het model Family Coaster 30 x 14 m.

Alsof dit nog niet genoeg is staat er ook nog een launch coaster van Vekoma op het programma en het contract voor de bouw van een Mine Train achtbaan werd eveneens ondertekend door Vekoma. Beide projecten staan eveneens gepland voor 2020. Dat zou het totaal aantal achtbanen op 17 brengen op 7 jaar tijd. Verder heeft Energylandia ook nog interesse in een Tilt Coaster, al is het nog niet duidelijk of die er effectief komt.

 

Foto: Fomo Coaster