De Valkenier opent nieuwe achtbaan Krummel

In pretpark De Valkenier, gelegen in Nederlands Limburg, is de nieuwe achtbaan operationeel. De achtbaan van het type Big Apple heeft de naam Krummel gekregen. Voor de nieuwe attractie moest de simulatorattractie De Maanraket het veld ruimen.

 

Mits de Zierer Tivoli Large achtbaan Green Snake soms wat te eng is voor de jonge bezoekers, had het pretpark De Valkenier naar eigen zeggen nood aan een achtbaan voor de allerkleinste. In het Turkse parkje Güven Lunapark vond het park een Big Apple achtbaan gebouwd door de beheerder van het Turkse park Güven Amusement Rides.

 

 

De trein in de vorm van een krokodil werd vervangen door een klassieke rups. De achtbaan kreeg de naam Krummel. De nieuwe attractie staat op de plaats van De Maanraket, een simulator die het park heeft verlaten. Krummel is 138 meter lang en 4,5 meter hoog. De ideale achtbaan dus voor de jonge bezoekers. 

 

 

 

De Dancing Queen, die eerder nog in Bellewaerde stond, verliet het park. Op dezelfde locatie staat nu Surfing die verplaatst is uit een ander deel van het park om daar plaats te maken voor iets nieuws.

 

Investeringen:

Ook de afgelopen jaren investeerde het park grondig. Vorig jaar kreeg de grote achtbaan van het park een nieuwe naam en kleur, de attractie werd toen omgedoopt tot Green Snake. In 2017 werd een nieuw piratenthemagebied geopend met verschillende attracties waaronder een Butterfly attractie met de naam Vliegende Schatkist en een piratenboot. In 2016 werd er nog een waterverkeerspark toegevoegd aan het aanbod waarbij bezoekers met trapbootjes over het water kunnen varen.