Chocolate Nation verwelkomt 50.000ste bezoeker

Op 7 juni vierde het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld een eerste mijlpaal in haar geschiedenis. Schepen van Toerisme Koen Kennis verwelkomde samen met Managing Partners Mickelle Haest en Jeroen Jespers de 50.000ste bezoeker bij Chocolate Nation aan het Astridplein in Antwerpen. Het gloednieuwe belevingsmuseum opende nog geen vijf maanden geleden haar deuren.

 

50.000 bezoekers in minder dan 5 maanden tijd

Midden januari 2019 opende Chocolate Nation haar deuren, nog geen vijf maanden later mag het belevingsmuseum haar 50.000ste bezoeker verwelkomen. Deze werd dan op gepaste wijze verwelkomd met uiteraard veel Belgische chocolade, maar liefst 5 kilo voor de gelukkige, en een gratis toegangsticket voor het belevingsmuseum voor het komende jaar. De gelukkige bezoekster, Debbie Ferimga, een 24-jarige studente uit het Nederlandse Groningen, was erg opgetogen met deze verrassing: “Wij plannen elk jaar een stedentrip met vriendinnen en zoeken ook steeds naar een beleving die wij aan ons tripje kunnen koppelen.  Chocolate Nation was met stip onze grote favoriet, want wij zijn dol op Belgische chocolade. Dit is onze eerste keer in Antwerpen, wij hebben al veel geshopt en genoten van de gezellige terrasjes, ons zie je zeker terug, al was het maar voor die heerlijke Belgische chocolade.” 

 

Aantrekkingskracht van het chocolademuseum

Schepen van Toerisme Koen Kennis is verheugd om de aantrekkingskracht te zien van de gloednieuwe attractie van ’t stad en zegt: ‘Om meer toeristen aan te trekken heeft Antwerpen naast prachtige gebouwen, een ruim shoppingaanbod en een bruisend cultuur- en uitgaansleven ook attracties nodig die een eigen dynamiek brengen en het verblijfstoerisme bevorderen. Chocolate Nation is hiervan een mooi voorbeeld.’

Dat bevestigt ook Martijn Dresen, directeur van het naburige Radisson Blu Astrid, het grootste hotel van Antwerpen. “We krijgen gasten die specifiek bij ons een weekend Antwerpen boeken om Chocolate Nation te kunnen bezoeken.”

 

Bestemmingslocatie

Daar waar Chocolate Nation in eerste instantie had verwacht dat voornamelijk Antwerpenaars de weg naar het museum zouden vinden, zijn het veelal buitenlandse toeristen die komen genieten van de vele aspecten van Belgische chocolade. Gezinnen met kinderen, jonge mensen, koppeltjes, senioren, scholen en verenigingen vinden allemaal de weg naar het Belgische chocolade walhalla. “Wij merken dat chocolade alle landsgrenzen overschrijdt en alle leeftijden aantrekt,” zegt managing partner Mickelle Haest. “Belgische chocolade is natuurlijk wereldberoemd en heeft een enorme aantrekkingskracht. Ook het feit dat wij geen gewoon museum, maar een belevingsmuseum zijn, ligt hieraan ten grondslag. Bij ons stap je in een beleving. In 14 gethematiseerde zones nemen we je mee op chocoladereis.” Momenteel staat Chocolate Nation in de top drie van Tripadvisor van de 148 dingen te doen in Antwerpen en het museum won onlangs de prestigieuze Gault&Millau Marketing Award 2019. 

 

Elke dag open
Chocolate Nation is het enige museum in Antwerpen dat alle dagen open is, 365 dagen per jaar en tot 21 uur ’s avonds. “Dit is vernieuwend voor Antwerpen en toeristen appreciëren het zeer. Elders in de stad vinden ze op feestdagen, maandagen of aan het eind van de middag vaak een gesloten deur,” voegt Jeroen Jespers toe. “Hotels zijn blij dat ze aan hun gasten elke dag een toeristische attractie kunnen aanbieden die daadwerkelijk open is en de lokale bevolking is blij met de late openingsuren. Sommige komen na hun werk nog een cadeautje halen in onze chocoladeshop.”